Τα 2/3 των gamers προτιμούν να παίζουν μόνοι τους

Αποκαλυπτική έρευνα του Forbes για τις προτιμήσεις του κοινού
16 Μαρτίου 2016 07:01
Τα 2/3 των gamers προτιμούν να παίζουν μόνοι τους

Το Forbes σε συνεργασία με την Qualtrics διεξήγαγε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για τους gamers, θέλοντας να αντιληφθεί τους παράγοντες που κινούν τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών που το 2019 θα αγγίξει σε αξία τα $93 δις. Το σημαντικότερο στοιχείο της έρευνας έγκειται στο γεγονός πως το 67% των ερωτηθέντων προτιμούν τα single-player παιχνίδια ή και να παίζουν μόνοι τους, ενώ μόλις το 23% προτιμά τα multiplayer παιχνίδια. Μείνετε όμως παρακάτω, μιας και τα στοιχεία παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελούν ένα μικρό δείγμα για το πως και γιατί κινείται όπως κινείται η βιομηχανία.

Στην έρευνα, το 56% των συμμετεχόντων ήταν άντρες με την πλειοψηφία στο δημογραφικό μεταξύ 25-34 ετών. Από αυτούς το 45% είπε πως παίζει παιχνίδια πάνω από δυο ώρες την ημέρα και το 29% μεταξύ μία με δύο ώρες καθημερινά, ενώ το υπόλοιπο 26% παίζει λιγότερο από μια ώρα.

Το 57% των ερωτηθέντων έχουν ως αγαπημένο genre αυτό των action/adventure. Όταν ερωτήθηκαν για τα αγαπημένα τους παιχνίδια, οι περισσότεροι ανέφεραν τα Candy Crush, Call of Duty και Madden. Για να αποφασίσουν ποιο παιχνίδι είναι καλό ή κακό ο παράγοντας "εμφάνιση και αίσθηση" (look and feel) κυριάρχησε με 65% και ακολούθησαν ο παράγοντας "στοιχεία παιχνιδιών". Μάλιστα, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι το gameplay μετράει περισσότερο από την ιστορία στα βιντεοπαιχνίδια. 

Ως αγαπημένο τους FPS το 32% είπε Call of Duty, με το 18% να απαντά Halo. To CoD αναφέρθηκε επίσης και στην ερώτηση "ποιο παιχνίδι θα θέλατε να παίζατε για μια ζωή αν μπορούσατε" μαζί με τα Mario και Candy Crush. Στην ερώτηση ποιο είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι όλων των εποχών η απάντηση πλειοψηφικά ήταν "Zelda". 

Πηγαίνοντας στα οικονομικά, το 53% θεωρεί τα $20 με $40 ως μια λογική τιμή για νέο παιχνίδι. Οι μισοί από αυτούς δήλωσαν ότι το videogame budget τους -χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι κονσόλες- υπολογίζεται στα $100, με μόλις το 4% να ξοδεύει πάνω από $500 ετησίως για τις gaming συνήθειες του.  

Αν και το infographic μπορεί να σας δώσει μια πιο οπτική ιδέα για το status quo του gaming κοινού, αξίζει να αναφερθεί πως το 31% έχει ως αγαπημένη πλατφόρμα το PlayStation, ένα 20% το Xbox, Windows(PC) το 27%, Android 13% και από 5% στα iOS. Τέλος, το 37% των ερωτηθέντων θα πρότεινε σε έναν φίλο ή γνωστό του το PS4 για κονσόλα και το 27% το Xbox One.