Έφυγε από τη Rockstar North ο παραγωγός των Grand Theft Auto

Και επικεφαλής του στούντιο, Leslie Benzies
13 Ιανουαρίου 2016 14:39
Έφυγε από τη Rockstar North ο παραγωγός των Grand Theft Auto

Μια δυσάρεστη είδηση έρχεται αυτή τη φορά από το στρατόπεδο της Rockstar, καθώς ο επί 15 χρόνια παραγωγός της σειράς Grand Theft Auto και επικεφαλής της Rockstar North, Leslie Benzies, αποχώρησε από την εταιρία. Ο βετεράνος παραγωγός της Rockstar North, στούντιο υπεύθυνο για τα GTA, δεν θα επιβλέπει πλέον την ανάπτυξη της πιο επιτυχημένης σειράς βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών και έτσι το Grand Theft Auto V έμελλε να είναι και το τελευταίο υπό την καθοδήγηση του. 

Κατά την θητεία του Benzies, που ξεκίνησε μετά το Grand Theft Auto III, κυκλοφόρησαν τίτλοι όπως τα GTA Vice City, San Andreas, Manhunt και Red Dead Redemption. Ο Benzies μαζί με τους αδερφούς και συνιδρυτές της Rockstar, Sam και Dan Houser, εισήχθησαν στο Hall of Fame του Academy of Arts & Sciences το 2014. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Rockstar αλλά και την δήλωση της στο Kotaku, είχε δοθεί στον Benzies άδεια από την 1 Σεπτεμβρίου του 2014, ο οποίος τελικά πήρε την απόφαση να μη ξαναγυρίσει στην εταιρία. Εφεξής, την ηγεσία της Rockstar North ανέλαβαν οι επίσης βετεράνοι και μέλη του "κλειστού κύκλου" της εταιρίας, Aaron Garbut και Rob Nelson.

Η ανακοίνωση της Rockstar Games: 

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δόθηκε άδεια στον Leslie Benzies από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και αποφάσισε να μην επιστρέψει στην δουλειά του. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά του Leslie στη Rockstar τα τελευταία 15 χρόνια, καθώς δουλέψαμε μαζί για να κάνουμε μερικά καταπληκτικά παιχνίδια. Ο Leslie μας βοήθησε να οικοδομήσουμε μια απίστευτη ομάδα που θα συνεχίσει να δημιουργεί τεράστιες εμπειρίες για τους οπαδούς μας. Ο Leslie θα είναι πάντα ένας φίλος για την εταιρεία και φυσικά θα μας λείψει, αλλά του ευχόμαστε το καλύτερο δυνατό για το μέλλον. "