Νέα Red Dead και Bioshock στο μέλλον

“Μόνιμο franchise το Red Dead"
30 Μαΐου 2014 15:22
Νέα Red Dead και Bioshock στο μέλλον

Ο Strauss Zelnick, CEO της Take Two, μιλώντας πρόσφατα σε μια διάσκεψη αναλυτών αποκάλυψε ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που εκτός από αποκαλυπτικές  φαίνεται να αντικατοπτρίζουν και την γενικότερη φιλοσοφία και αντιλήψεις της εταιρείας στη διαχείρηση των franchises της. Συγκεκριμένα ο Zelnick ξεκίνησε αναφέροντας πως η Take Two λανσάρει κάθε χρόνο, από το 2007, και ένα πετυχημένο franchise, τονίζοντας την πίστη της εταιρείας στην ποιότητα και όχι την ποσότητα. “To ρίσκο του απλά να κυκλοφορείς νέα παιχνίδια είναι πως καταλήγεις να διογκώνεις το πρόγραμμα κυκλοφοριών σου χωρίς να ικανοποιείς τις ανάγκες των καταναλωτών. Οι καταναλωτές θέλουν “καλύτερα” όχι “περισσότερα” παιχνίδια. Οπότε η επιλεκτική αυτή μας προσέγγιση, την οποία ακολουθούμε από το 2007, έχει νομίζω αποδώσει.”.

Συνεχίζοντας, o Zelnick κάνει μια μικρή ανάλυση για την δυναμική των franchises της εταιρείας ενώ αναφέρεται και στο Evolve, το νέο παιχνίδι της Turtle Rock: “Ορισμένα από τα σπουδαία franchises μας τελικώς θα χάσουν την λάμψη τους ενώ ορισμένα ελπίζουμε να είναι μόνιμα. Ξέρω ποια είναι αυτά που μπορώ να σας εγγυηθώ πως είναι μόνιμα. Είναι προφανές πως το GTA είναι μόνιμο όσο συνεχίζουμε να παραδίδουμε αυτήν την απίστευτη ποιότητα.  Φαίνεται προφανές πως και το Red Dead είναι ένα μόνιμο franchise, με την ίδια προϋπόθεση ή το Borderlands για παράδειγμα, το NBA και άλλα. Αλλά δεν είναι όλα μόνιμα. Μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά ακόμα και αν δεν είναι. Θα ήθελα να μας δω να επεκτεινόμαστε με ένα ζευγάρι νέων franchises στην επόμενη διετία και λανσάρουμε και το Evolve. Έχουμε υψηλές βλέψεις γι’ αυτό.” Τέλος, ο Zelnick ρωτήθηκε και για το το Bioshock, το μέλλον του οποίου ήταν “στον αέρα” μετά το κλείσιμο της Irrational Games. «Δεν έχουμε δώσει κάποιο σημάδι για το πως πρέπει να σκέφτεστε γι’ αυτό ακόμα εκτός του ότι πιστεύουμε πως είναι αγαπητό. Πιστεύουμε πως είναι σημαντικό και σίγουρα κάτι στο οποίο είμαστε επικεντρωμένοι. Είναι κάτι που η 2K Marin θα είναι υπεύθυνη να καθοδηγήσει στο μέλλον.”.

Οι δηλώσεις του Zelnick χωρίς να αποτελούν επίσημη ανακοίνωση παιχνιδιών, επιβεβαιώνουν πως ουσιαστικά είναι θέμα χρόνου να δούμε νέους τίτλους των πετυχημένων σειρών της Take Two, μεταξύ των οποίων και τα Red Dead και Bioshock. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως η 2K Marin αναφέρθηκε ως υπεύθυνη για το Bioshock μιας και το φθινόπωρο είχαν εμφανιστεί ρεπορτάζ που ανέφεραν πως είχε χάσει ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού της, μετά την κυκλοφορία του The Bureau: XCOM Declassified και θεωρούταν από πολλούς, “νεκρή”. Ίσως η επερχόμενη Ε3 να μας λύσει ορισμένες απορίες. 

Tags: