O Flash αποχωρεί από την επαγγελματική σκηνή του Starcraft

Έπεσαν οι τίτλοι τέλους μιας σπουδαίας καριέρας
03 Δεκεμβρίου 2015 10:49
O Flash αποχωρεί από την επαγγελματική σκηνή του Starcraft

Ο Lee "Flash" Young-Ho, ο 23 χρονών βετεράνος των Terran ή "Θεός" όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του αποχώρησε και επίσημα πλέον, μετά από 8 χρόνια καριέρας, από την επαγγελματική σκηνή του Starcraft στην οποία κέρδισε πολλές διακρίσεις. Ο Flash, ήταν ένας από τους καλύτερους Starcraft παίκτες στον κόσμο και έτσι η πρώην ομάδα του, ΚΤ Rolster, θα πρέπει να "ιδρώσει" για να βρει άξιο αντικαταστάτη του. Η καριέρα του ξεκίνησε το 2007, όταν ακόμα ήταν σε ηλίκια 14 ετών. Στα 15 του κέρδισε το πρώτο του τουρνουά, νικώντας τον Stork με 3-0 στον τελικό του Bacchus OSL. Το 2010 κατάφερε να φτάσει στους τελικούς οκτώ διαφορετικών διοργανώσεων, νικώντας μάλιστα στους πέντε από αυτούς. Σε συνέντευξη που έδωσε στο Κορεάτικο περιοδικό PGR21, είπε μεταξύ άλλων:

"Σαν επαγγελματίας παίκτης, πήρα πολύ περισσότερα από όσα άξιζα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, την αγάπη που πήρα από τους fans μου σε αυτά τα 8 χρόνια καριέρας. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ, να κάνω ταξίδια και να σκεφτώ για το μέλλον. Όπως και να έχει όμως, δεν θα αποχωριστώ το ποντίκι και το πληκτρολόγιό μου."

Όταν τελειώσει με τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ο Flash σκέφτεται να επιστρέψει στα eSports σαν προπονητής της KT Rolster, ενώ στόχος του είναι να προσφέρει όσο μπορεί στην κοινότητα του Starcraft, που τον ανέδειξε και τον έκανε αυτό που είναι σήμερα. Ακολουθεί ένα tribute που έφτιαξαν οι fans του Flash, για να αποχαιρετίσουν τον αγαπημένο τους παίκτη.