Microtransactions: "Θα πρέπει να πληρώνεις μία καλή δουλειά"

Αυτό υποστηρίζει πρώην εργαζόμενος της Naughty Dog
19 Νοεμβρίου 2015 13:45
Microtransactions:

Η Naughty Dog είναι μία ομάδα ανάπτυξης παιχνιδιών που φημίζεται γενικότερα για την υψηλή ποιότητα της δουλειάς της. Πρόσφατα, το όνομα της ακούστηκε σε μία από τις δηλώσεις που έκανε ένας πρώην εργαζόμενος της ονόματι Eric Monacelli, ο οποίος είχε την θέση του Community Strategist. Πρόσφατα, ο Eric προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την θέση των microtransactions στην βιομηχανία.

Αυτές τις δηλώσεις μετέφερε μέσα από ένα άρθρο το MCV UK, το οποίο έκανε ένα λάθος και ανέφερε πως ο Eric εργάζεται στη Naughty Dog ακόμα και έτσι προκάλεσε ένα τεράστιο πανικό στην gaming κοινότητα. Ο λόγος που προκλήθηκε αυτός ο πανικός είναι διότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αντιδράσεων σχετικά με τις δηλώσεις του ήταν αρνητικές. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις δηλώσεις του.

"Τα Microtransactions έχουν αρνητική έννοια στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Αν θυμάστε παλαιότερα, στους περισσότερους "σηκωνόταν η τρίχα" όταν πωλούταν πανοπλία για άλογα στο The Elder Scrolls IV: Oblivion. Είναι μία αντίδραση που γίνεται πάντα. Αν όμως είναι αρκετά καλό το περιεχόμενο και θέλεις να πληρώσεις για αυτό, τότε γιατί να μην το κάνεις; Όλα εκεί καταλήγουν.

Πολλές φορές ακούω ανθρώπους να λένε: "Αυτό ήταν κάτι που αφαίρεσαν από το παιχνίδι για να το πληρώσουμε." Όχι, δεν είναι. Συχνά δεν είναι. 

Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι το burst rifle στο The Last of Us. Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί χρεώναμε λεφτά για ένα όπλο. Κάναμε μία έρευνα και είδαμε πως πολλοί παίκτες είχαν προβλήματα στο να μάθουν το παιχνίδι στην αρχή και έτσι θέλαμε να τους δώσουμε ένα όπλο που θα ήταν εύκξολα προσβάσιμο και θα τους βοηθούσε στην αρχή. Υπήρχαν και άλλα όπλα για τους παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία. Αν είσαι ήδη καλός στο multiplayer, είναι πολύ πιθανό να μην τα χρειάζεασι. Αλλά αν τα θέλεις, μπορείς να τα έχεις. Είναι όλα θέμα προσωπικής επιλογής. Πάντα υπάρχουν debate για αυτό το θέμα στο γραφείο, διότι όλοι έχουν την δική τους άποψη. 

Για μένα, όσο μεγαλύτερη σκέψη και βάρος δίνεται σε ένα DLC, τόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι το κόστος του επειδή είναι σαν να δημιουργείς ακόμα ένα παιχνίδι. Το The Last of Us: Left Behind ήταν ένα άλλο παιχνίδι. Κατ 'ουσίαν, είναι το δεύτερο παιχνίδι The Last of Us, σωστά;

Είναι δουλειά και πρέπει να πληρώσεις για την καλή δουλειά."