Πως οι τζιχαντιστές επικοινωνούν μέσω του PS4

Και κάνουν δυσκολότερη τη δουλειά των μυστικών υπηρεσιών
16 Νοεμβρίου 2015 11:05
Πως οι τζιχαντιστές επικοινωνούν μέσω του PS4

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Jan Jambon, καθώς φαίνεται πως αρκετοί από τους τζιχαντιστές επικοινωνούν μέσω του PS4 και του PlayStation Network. Ως γνωστόν η online υπηρεσία της Sony παρέχει ανταλλαγή γραπτών και φωνητικών μηνυμάτων καθώς και voice chat μεταξύ των χρηστών και σύμφωνα με τον υπουργό, λόγω της κρυπτογράφησης των μηνυμάτων, καθιστά την δουλειά όλων των μυστικών υπηρεσιών εξαιρετικά δύσκολη. Για τον λόγο αυτό και προτιμάται αυτό το αντισυμβατικό μέσο επικοινωνίας από τους τζιχαντιστές, αντί για τα smartphones και τους υπολογιστές.

Ακόμη όμως δεν είναι γνωστό εάν το PSN χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο επικοινωνίας για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και είναι κάτι που βρίσκεται υπό έρευνα, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργούνται ανησυχίες για την ικανότητα των Αρχών να εντοπίζουν τις νέες μορφές επικοινωνίας των τρομοκρατών, που μπερδεύουν τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες.

Όπως επισημαίνει το Forbes και αξίζει να σημειωθεί, πως ένας ακόμη λόγος που χρησιμοποιείται το PSN για αυτές τις ενέργειες, έγκειται στα πολλά κενά ασφαλείας που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να έχει ως υπηρεσία.