Μέχρι και το Call of Duty τρόλαρε την Αγγλία και τον τρόπο που παίζει στο EURO 2024!

Δεν είναι φάρσα
21 Ιουνίου 2024 23:46
Μέχρι και το Call of Duty τρόλαρε την Αγγλία και τον τρόπο που παίζει στο EURO 2024!

Ναι καλά διαβάσατε. Αν και αρχικά μπορεί να μοιάζει μα φάρσα, δεν είναι. Ο επίσημος λογαριασμός του Call of Duty στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X συμμετείχε στη συζήτηση σχετικά με τους αγώνες του EURO 2024, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που έχει τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα αυτή την περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο επίσημος βρετανικός λογαριασμός του πασίγνωστου gaming franchise ανάρτησε ένα meme με τον Captain Price από τη μία να χαμογελά χαρούμενος και από την άλλη να κοιτάει θυμωμένος. Φυσικά, το ζουμί ήταν στην περιγραφή, η οποία γράφει χαρακτηριστικά:

Όταν το καλοκαίρι επιτέλους ξεκινάει, αλλά θυμάσαι ότι σπατάλησες 2 ώρες από τη ζωή σου, βλέποντας την Αγγλία να πασάρει στο πλάι.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι ακριβώς εννοεί το Call of Duty, ντόρος έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την απόδοση της Αγγλίας στον αγώνα της κόντρα στη Σερβία στο EURO 2024. Συγκεκριμένα, η κρητική αφορά την τάση της ομάδας να πασάρει την μπάλα στα πλάγια αντί να κάνει πιο προοδευτικές, επιθετικές κινήσεις. 

Παρά την εξασφάλιση της νίκης με 1-0 με ένα πρώιμο γκολ από τον Jude Bellingham, πολλοί οπαδοί και ειδικοί εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το συντηρητικό στυλ παιχνιδιού της ομάδας, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η Αγγλία φάνηκε να χάνει τη δυναμική της και επέτρεψε στη Σερβία να πιέσει πιο επιθετικά.

Αυτό το μοτίβο παιχνιδιού έχει προκαλέσει επανειλημμένα κριτική για το στυλ διαχείρισης του Gareth Southgate, αφού η ομάδα συχνά δίνει προτεραιότητα στην κατοχή και την αμυντική σταθερότητα αντί να παίρνει ρίσκα. Οι πολλές πλάγιες πάσες θεωρήθηκαν σύμπτωμα της έλλειψης δημιουργικότητας και επείγουσας ανάγκης για αλλαγές στη μεσαία γραμμή, με παίκτες όπως ο Harry Kane να λαμβάνουν ελάχιστες μπαλιές και να απομονώνονται μπροστά.