Assassin’s Creed Shadows: Θα λείπει ένα παραδοσιακό χαρακτηριστικό που αγαπούσαν οι fans της σειράς

Όπως επιβεβαίωσαν μέλη της ομάδας ανάπτυξης
16 Ιουνίου 2024 18:04
Assassin’s Creed Shadows: Θα λείπει ένα παραδοσιακό χαρακτηριστικό που αγαπούσαν οι fans της σειράς

Το Assassin’s Creed Shadows θα έχει δύο πρωταγωνιστές, την Naoe, που θα έχει το ρόλο της Shinobi Assassin και τον Yasuke, που θα έχει το ρόλο του Samurai. Οι δύο χαρακτήρες θα έχουν πολύ διαφορετικό playstyle. Η Naoe θα ειδικεύεται στο stealth για να αποφεύγει την ανίχνευση από τους εχθρούς και να τους βγάζει από τη μέση αθόρυβα. Αντιθέτως, ο Yasuke θα ειδικεύεται στο combat, με πανίσχυρες επιθέσεις.

Αμέσως μετά την παρουσίαση του πρώτου gameplay στο πρόσφατο Ubisoft Forward, διάφορα μέλη της ομάδας ανάπτυξης παραχώρησαν συνεντεύξεις, αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τους δύο αυτούς χαρακτήρες. Στο πλαίσιο μιας τέτοιας συνέντευξης για τον Stephen Totilo του Axios, μάθαμε περισσότερα για τον τρόπο που θα λειτουργεί το stealth, με την Ubisoft να επιβεβαιώνει μάλιστα πως  ένα παραδοσιακό χαρακτηριστικό που αγαπούσαν οι fans της σειράς θα λείπει για άλλη μια φορά.

Συγκεκριμένα, το Assassin’s Creed Shadows δεν θα έχει social stealth. Ο μηχανισμός, ο οποίος είχε προστεθεί εκ νέου στο Assassin’s Creed Mirage, μετά την απουσία του στα προηγούμενα κεφάλαια, θα λείπει και πάλι από το Shadows. Αυτό ισχύει και για την Naoe, παρόλο που θεωρητικά ειδικεύεται στο stealth. Πως θα λειτουργεί, λοιπόν, το stealth στον ανοιχτό κόσμο;

Η Naoe δεν θα ξεχωρίζει στο πλήθος. Αυτό σημαίνει πως τα εχθρικά NPCs δεν θα μπορούν να την αναγνωρίσουν όσο βρίσκεται στον ανοιχτό κόσμο, εκτός αν ξεκινήσει να κάνει παράνομες ενέργειες, όπως να σκαρφαλώνει σε σημεία που δεν πρέπει ή αν αρχίσει να κουνάει το ξίφος της. Η Naoe θα είναι «by default αόρατη» στον ανοιχτό κόσμο. Όσον αφορά τον Yasuke βέβαια, είναι αδύνατο να κάνει blend-in χωρίς να τον παρατηρήσουν, όποτε οι εχθροί θα τον βλέπουν άμεσα.

Το Assassin's Creed Shadows θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου του 2024 αποκλειστικά για τις κονσόλες τρέχουσας γενιάς, PS5, Xbox Series X και Xbox Series S, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.