Ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας στο EURO 2024 τα βάζει με το…PlayStation;

Ξεκαθάρισε τη στάση του
16 Ιουνίου 2024 15:35
Ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας στο EURO 2024 τα βάζει με το…PlayStation;

Στο πλαίσιο του EURO 2024, που απασχολεί εκατομμύρια λάτρεις του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και όχι μόνο, θέμα συζήτησης έγιναν και οι… gaming συνήθειες των ποδοσφαιριστών!

Συγκεκριμένα, ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Luciano Spalletti, απέρριψε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι είχε επιβάλει απαγόρευση των βιντεοπαιχνιδιών για την ομάδα του κατά τη διάρκεια του EURO 2024. Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης την παραμονή του εναρκτήριου αγώνα της Ιταλίας με την Αλβανία, ο Spalletti διευκρίνισε τη στάση του, τονίζοντας ότι χρειάζεται μια ισορροπημένη προσέγγιση στο gaming για τους ποδοσφαιριστές και όχι μια απόλυτη απαγόρευση.

Ο Spalletti έχει εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες για τους παίκτες που ξενυχτάνε παίζοντας παιχνίδια. Ειδικότερα, σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο στην Gazzetta dello Sport, παρότρυνε τους παίκτες να "αφήσουν το PlayStation στο σπίτι" και να επικεντρωθούν στον στόχο τους να πετύχουν στο EURO. Μάλιστα, επανέλαβε αυτό το σκεπτικό τον Μάρτιο, αναφέροντας μια συγκεκριμένη περίπτωση όπου το νυχτερινό gaming ενός ποδοσφαιριστή ενδεχομένως να επηρέασε την απόδοσή του σε έναν κρίσιμο προκριματικό αγώνα με την Ουκρανία.

Τώρα όμως, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο Spalletti διευκρίνισε μια και καλή τη θέση του, σημειώνοντας ότι ποτέ δεν απαγόρευσε τα βιντεοπαιχνίδια, αλλά ταυτόχρονα τόνισε τη σημασία της επαρκούς ξεκούρασης.

"Δεν με απασχολεί τι κάνουν, αλλά δεν τους επιτρέπω να περνούν όλη τη νύχτα ξύπνιοι", εξήγησε ο προπονητής.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η Εθνική Ιταλίας έχει μια ειδική gaming αίθουσα, εξοπλισμένη με PlayStation, την οποία έχει δοκιμάσει ακόμη και ο ίδιος, για να ενισχύσει τη συντροφικότητα και τη χαλάρωση τις κατάλληλες ώρες.

Ο αρχηγός της ομάδας, Gianluigi Donnarumma, προέβη και αυτός σε αντίστοιχες δηλώσεις, ξεκαθαρίζοντας πως το gaming δεν αποτελεί πρόβλημα για την ομάδα, απορρίπτοντας τις υπερβολικές αναφορές ότι έχει επιβληθεί κάποιου είδους απαγόρευση. Ο Donnarumma υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης μιας υγιούς ισορροπίας, σημειώνοντας ότι οι gaming συνεδρίες μετά το φαγητό στην gaming αίθουσα βοηθούν στην οικοδόμηση του ομαδικού πνεύματος, χωρίς να διακυβεύεται η ξεκούραση και η προπόνηση.