Το Resident Evil Village έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων της horror σειράς της Capcom

Νέα στοιχεία
12 Ιουνίου 2024 18:00
Το Resident Evil Village έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων της horror σειράς της Capcom

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που μόλις εξέδωσε η Capcom, το Resident Evil Village έσπασε ένα ρεκόρ πωλήσεων της ιστορικής horror σειράς της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το τελευταίο βασικό κεφάλαιο, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2021, έχει πουλήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα. Αυτό σημαίνει πως κατέχει το ρεκόρ του Resident Evil τίτλου με τις γρηγορότερες πωλήσεις, αφού κανένα άλλο κεφάλαιο της σειράς δεν έχει πουλήσει τόσα αντίτυπα μέσα στα τρία πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του.

Για την ιστορία, το Resident Evil Village κυκλοφόρησε στις 7 Μαΐου του 2021. Μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους το παιχνίδι είχε πουλήσει συνολικά πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Συγκριτικά, το Resident Evil 7: Biohazard είχε πουλήσει 5.1 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τον Απρίλιο του 2018. Αυτό σημαίνει πως χρειάστηκε δεκαπέντε μήνες για το ίδιο επίτευγμα, την ώρα που το Village χρειάστηκε μόλις πέντε.

Βέβαια, η πιο επιτυχημένη μεμονωμένη κυκλοφορίας της σειράς παραμένει το remake του Resident Evil 2, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019 και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 13.9 εκατομμύρια αντίτυπα. Αμέσως μετά ακολουθεί το Resident Evil 7: Biohazard με 13.3 εκατομμύρια αντίτυπα πωλήσεις και τρίτο είναι το Village με 10 εκατομμύρια.

Όπως όλα δείχνουν, το όγδοο κεφάλαιο ετοιμάζεται σύντομα να σκαρφαλώσει μια ακόμη θέση στην κατάταξη, αλλά μένει να δούμε αν θα καταφέρει να φτάσει στην κορυφή.

Μπορείτε να βρείτε τη σχετική ανακοίνωση της Capcom πατώντας εδώ.