Assassin’s Creed Shadows: Δείτε 13 λεπτά gameplay από το νέο κεφάλαιο στην Ιαπωνία!

Πρώτη χορταστική ματιά στο παιχνίδι
10 Ιουνίου 2024 23:09
Assassin’s Creed Shadows: Δείτε 13 λεπτά gameplay από το νέο κεφάλαιο στην Ιαπωνία!

Έπειτα από το σύντομο gameplay trailer που είδαμε κατά τη διάρκεια του Xbox Games Showcase 2024, η Ubisoft κράτησε την υπόσχεσή της και παρουσίασε αναλυτικά το επερχόμενο Assassin’s Creed Shadows κατά τη διάρκεια του δικού της Ubisoft Forward σόου.

Συγκεκριμένα, είδαμε περίπου 13 λεπτά gameplay πλάνων που παρουσιάζουν διάφορες από τις αλλαγές που έχουν γίνει στη φόρμουλα του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, είδαμε εν δράσει τους δύο χαρακτήρες με τους οποίους μπορούν να παίξουν οι παίκτες, την Naoe, μια Shinobi Assassin και τον Yasuke, που είναι Samurai. Οι δύο χαρακτήρες έχουν πολύ διαφορετικό playstyle, με τη Naoe να ειδικεύεται στο stealth, ενώ ο Yasuke ειδικεύεται στο combat. Μάλιστα, μια από τις πτυχές που φαίνεται αρκετά εξελιγμένη είναι τα περιβάλλοντα που είναι πιο ζωντανά, αφού για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας μάχης πάρα πολλά αντικείμενα μπορούν να καταστραφούν, ενώ στο stealth οι πηγές φωτός μπορούν να σβηστούν για να δημιουργηθούν σκιές.

Η παρουσίαση εστίασε σε ένα assassination mission, αλλά μάς χάρισε και μια ματιά στην πανέμορφη Φεουδαρχική Ιαπωνία του 16ου αιώνα, όπου διαδραματίζεται το Assassin's Creed Shadows. Να σημειωθεί πως μια άλλη σημαντική νέα προσθήκη είναι το νέο σύστημα του καιρού. Ο καιρός στον κόσμο του Shadows θα είναι απρόβλεπτος και οι εποχές θα αλλάζουν. Κάθε εποχή φέρνει μαζί της αλλαγές στο περιβάλλον και στο gameplay. Για παράδειγμα, μπορείτε να κολυμπήσετε κάτω από το νερό σε μια λίμνη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ αυτή η λίμνη θα είναι παγωμένη το χειμώνα. Το γρασίδι θα μεγαλώνει ψηλά την άνοιξη, ιδανικό για να κρύβεστε, ενώ το φθινόπωρο ξεραίνεται, αφαιρώντας αυτές τις κρυψώνες. Τα κρεμασμένα παγάκια στα κτίρια μπορούν να σπάσουν και να πέσουν, αποκαλύπτοντας τη θέση σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κ.λπ. Στο συγκεκριμένο gameplay είδαμε τη Naoe να κρύβετε σε χόρτα, εκμεταλλευομένη την εποχή και τον τρόπο που είχε αλλάξει το περιβάλλον.

Μπορείτε να δείτε το εν λόγω gameplay μέσα από τον player που ακολουθεί:

Το Assassin's Creed Shadows θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου του 2024 αποκλειστικά για τις κονσόλες τρέχουσας γενιάς, PS5, Xbox Series X και Xbox Series S, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.