Πότε θα έρθει το GTA 6 στο PC;

Έχουμε νέα σχετική δήλωση
31 Μαΐου 2024 22:11
Πότε θα έρθει το GTA 6 στο PC;

Μαζί με τη δημοσίευση του πρώτου trailer του Grand Theft Auto VI, η Rockstar είχε κάνει γνωστό ότι ο τίτλος αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2025 για τα PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S. Αυτό αναμενόμενα είχε απογοητεύσει πολλούς PC gamers, αφού παρά την τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει στην πλατφόρμα το GTA 5 και ειδικότερα το GTA Online, η εταιρία αποφάσισε για άλλη μια φορά να φέρει το επόμενο κεφάλαιο πρώτα στις κονσόλες.

Για την ιστορία, το Grand Theft Auto V κυκλοφόρησε αρχικά το Σεπτέμβριο του 2013 για τα PlayStation 3 και Xbox 360, ενώ το Νοέμβριο του 2014 έφτασε στα Xbox One και PS4. Εν τέλει, ο open world τίτλος ήρθε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με περίπου δύο χρόνια καθυστέρηση, δηλαδή τον Απρίλιο του 2015. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με το Red Dead Redemption 2, το οποίο αρχικά έγινε διαθέσιμο μόνο για τα PS4 και Xbox One τον Οκτώβριο του 2018, με την Windows έκδοση να γίνεται διαθέσιμη το Νοέμβριο του επόμενου έτους.

Τι ισχύει όμως για την PC έκδοση του GTA 6;

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήρθε να δώσει κατά κάποιον τρόπο ο επικεφαλής της Take-Two, μητρικής εταιρίας της Rockstar. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μια συνέντευξης στο TD Cowen conference, ο CEO Strauss Zelnick ρωτήθηκε αν η απουσία κάποιας ανακοίνωσης για το PC ήταν δεδομένη ή αν το παιχνίδι θα μπορούσε όντως να επιβεβαιωθεί για την πλατφόρμα σε κάποια μεταγενέστερη ημερομηνία. Ο Zelnick, λοιπόν, δήλωσε:

«Η έλλειψη κάποιας ανακοίνωσης δεν είναι κάτι το δεδομένο, απ' όσο μπορώ να πω, διότι το μόνο πράγμα που συμβαίνει μετά την έλλειψη κάποια ανακοίνωσης είναι μια…ανακοίνωση, υποθέτω, ή μια συνεχιζόμενη έλλειψη κάποιας ανακοίνωσης. Υποθέτω ότι και αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Δεν μου φαίνεται ότι κάποιο από τα δύο σενάρια θα μπορούσε να είναι δεδομένο αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, η Rockstar έχει μια προσέγγιση στις πλατφόρμες που έχουμε ξαναδεί και θα κάνει περισσότερες ανακοινώσεις στο μέλλον. Πιστεύω ότι η σωστή στρατηγική για την επιχείρησή μας είναι να βρισκόμαστε εκεί που βρίσκεται ο καταναλωτής και ιστορικά αυτό που έχει κάνει αυτή η εταιρία είναι να απευθύνεται στους καταναλωτές οπουδήποτε βρίσκονται, σε οποιαδήποτε πλατφόρμα έχει νόημα, με την πάροδο του χρόνου».

Πρακτικά, ο επικεφαλής της Take-Two άφησε να εννοηθεί πως η Rockstar Games μάλλον θα ακολουθήσει τη γνωστή της στρατηγική, χωρίς όμως να αποκλείει και το ενδεχόμενο να δούμε και νωρίτερα κάποια ανακοίνωση. Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι πως το GTA 6 μάλλον θα έρθει ένα χρόνο αργότερα στο PC, όπως είδαμε να συμβαίνει προηγουμένως και με το RDR 2.