Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του Cyberpunk 2077 – Η CD Projekt εστιάζει πλέον στο νέο Witcher

Έκανε μια σημαντική ανακατανομή των πόρων της
29 Μαΐου 2024 12:50
Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του Cyberpunk 2077 – Η CD Projekt εστιάζει πλέον στο νέο Witcher

Το Cyberpunk 2077 πρωτοκυκλοφόρησε στις 10 Δεκεμβρίου του 2020 για τα PS4, Xbox One και PC. Αρχικά, το υπέρμετρο hype μεταμορφώθηκε σε μια τεράστια διαδικτυακή κατακραυγή πρωτόγνωρων διαστάσεων για τη gaming βιομηχανία. Ειδικότερα, οι εκδόσεις του παιχνιδιού στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς είχαν τόσο έντονα τεχνικά προβλήματα που το παιχνίδι αποσύρθηκε από το PlayStation Store, ενώ ξεκίνησε ειδικό πρόγραμμα επιστροφών χρημάτων σε όλες τις πλατφόρμες, ακόμη και για τα retail αντίτυπα.

Η CD Projekt, όμως, δεν εγκατέλειψε το παιχνίδι, συνεχίζοντας να κυκλοφορεί μεγάλες ενημερώσεις με διορθώσεις για τεχνικά θέματα, μεγάλες αλλαγές, νέο περιεχόμενο και καινούργια χαρακτηριστικά. Κάπως έτσι το Cyberpunk 2077 συνέχισε να μεταμορφώνεται, απέκτησε και τη δική του anime σειρά που αγαπήθηκε από τον κόσμο, το Cyberpunk: Edgerunners, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ένα εξαιρετικό πακέτο επέκτασης, το Phantom Liberty.

Τώρα, περίπου τρεισήμισι χρόνια μετά, η πολωνική εταιρία ανακοίνωσε πως η ανάπτυξη του Cyberpunk 2077 ολοκληρώθηκε και επίσημα. Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτος συνέχιζαν να δουλεύουν 17 άτομα στο open world RPG, για να επιμεληθούν τα τελευταία updates του. Πλέον, σύμφωνα με τα δημόσια στοιχεία της CD Projekt που φτάνουν μέχρι τις 30 Απρίλιου, όλα τα μέλη της ομάδας ανάπτυξης του Cyberpunk 2077 έχουν μεταφερθεί σε άλλα projects και κανένας developer δεν εργάζεται πάνω στο Cyberpunk 2077.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως το Cyberpunk δεν έχει μέλλον. Κάθε άλλο. Όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό, η CD Projekt έχει ήδη ανακοινώσει πως ένα sequel είναι στα σκαριά, το λεγόμενο Project Orion. Πλέον πάνω σε αυτό εργάζονται 56 developers, με την ομάδα να μεγαλώνει από τους 47 developers τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία του δυναμικού της CD Projekt είναι αφιερωμένη αυτή τη στιγμή στο Project Polaris, το οποίο μετρά 407 developers.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με την κωδική ονομασία, πρόκειται για το τέταρτο κεφάλαιο της σειράς Witcher, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει ένα νέο saga. Με το παιχνίδι αυτό, η CD Projekt θα κάνει τη μετάβαση στην Unreal Engine 5 μηχανή γραφικών. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση της εταιρίας, το pre-production αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και έτσι η πλήρης παραγωγής είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει αργότερα μέσα στο 2024.

Για την ιστορία, 39 developers της CD Projekt δουλεύουν παράλληλα και σε ένα The Witcher multiplayer spin-off που φέρει την κωδική ονομασία Sirius, ενώ 20  developers έχουν αναλάβει να βάλουν τα θεμέλια για ένα ολοκαίνουργιο IP, το λεγόμενο Project Hadar.