Αλλάζει CEO η Arrowhead Game Studios του Helldivers – Θα μείνει ανεξάρτητη

Ενώ έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον
22 Μαΐου 2024 22:17
Αλλάζει CEO η Arrowhead Game Studios του Helldivers – Θα μείνει ανεξάρτητη

Και επίσημα ο επικεφαλής της Arrowhead Games Studios παραιτήθηκε από τον ρόλο του CEO, τον οποίο παραχώρησε στον Shams Jorjani, ο οποίος ήταν προηγουμένως ο chief business development officer της Paradox Interactive.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο ιδρυτής της σουηδικής ομάδας ανάπτυξης, Johan Pilestedt, ήθελε να εστιάσει στην αγάπη του για τη δημιουργία και έτσι αποφάσισε να προσλάβει κάποιον όλο για τα επιχειρηματικά καθήκοντα που γινόντουσαν όλο και περισσότερο απαιτητικά. Ο Pilestedt θα παραμείνει στο στούντιο, έχοντας το ρόλο του προέδρου και του επικεφαλής δημιουργικού διευθυντή.

Μιλώντας για την αλλαγή, τόνισε:

«Σκεφτόμουν το μέλλον της Arrowhead, τα μελλοντικά παιχνίδια που θα φτιάξουμε και τη λειτουργία του οργανισμού πέρα από τους 120 περίπου προγραμματιστές που έχουμε σήμερα. Συνειδητοποίησα ότι το να διοικώ έναν οργανισμό με πάνω από 100 άτομα ή όσα μπορεί να φτάσει στο μέλλον… σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέξω μεταξύ της εμβάθυνσης στην αγάπη μου για τη δημιουργία παιχνιδιών και της επιχειρηματικής κατεύθυνσης.

Έτσι απευθύνθηκα στον Shams. Βγήκαμε για φαγητό μαζί και τον ρώτησα: Αν σκεφτόμουν να διευθύνω την Arrowhead για την επόμενη δεκαετία και χρειαζόμουν να προσλάβω έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο, θα ενδιαφερόταν;».

Να σημειωθεί ότι μαζί με αυτή τη σημαντική ανακοίνωση, ο Pilestedt ξεκαθάρισε επίσης ότι το στούντιο δεν θέλει να εξαγοραστεί, όπως είχαν ακουστεί φήμες ότι πρόκειται να συμβεί. Η Arrowhead θέλει να μείνει ανεξάρτητη και μάλιστα ο ιδρυτής της έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον, αφού στόχος του είναι να φτάσει η ομάδα στο επίπεδο της FromSoftware και της Blizzard.

«Πρέπει να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά δεν υπάρχει τίποτα στα πλάνα μας που θα μας κάνει να θέλουμε να μας εξαγοράσει κάποιος.

Θέλω να δω πόσο ψηλά μπορούμε να πετάξουμε. Και φέρνοντας τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Shams Jorjani στην εταιρία, έχουμε καλές δυνατότητες να πραγματοποιήσουμε αυτό το μέλλον, να μετατραπούμε στην επόμενη From Software ή Blizzard».

Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξή του πατώντας εδώ.

Tags: