Το PlayStation ετοιμάζει μεγάλο άνοιγμα στο mobile

Όπως πρόσδεσε αγγελία ανοιχτής θέσης εργασίας
22 Μαΐου 2024 18:39
Το PlayStation ετοιμάζει μεγάλο άνοιγμα στο mobile

Όπως φαίνεται, το PlayStation έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον του οικοσυστήματος στα smartphones.

Συγκεκριμένα, η εταιρία αναζητά έναν ‘Mobile Platform Architect’, ο οποίος θα ενταχθεί στο PlayStation Global τμήμα και θα αναλάβει να σχεδιάσει μια PlayStation mobile πλατφόρμα που θα επιτρέπει την ανάπτυξη, την κυκλοφορία και τη διαχείριση free-to-play mobile παιχνιδιών.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω αγγελία αναφέρει:

Ένα άτομο σε αυτόν τον ρόλο θα ηγηθεί του σχεδιασμού και της υλοποίησης αυτής της πλατφόρμας, θα συνεργαστεί με εσωτερικές ομάδες για τη σύνδεση των mobile παιχνιδιών με υπηρεσίες του PlayStation και θα διασφαλίσει ότι όλα τα παιχνίδια για κινητά θα πληρούν τα πρότυπα ποιότητας του PlayStation.

Φυσικά, για την ώρα μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες για το τι ετοιμάζει η Sony, αλλά αυτό που περιγράφει η αγγελία μοιάζει αρκετά με ένα PlayStation Store για smartphones. Πρόκειται για κάτι που και η Microsoft έχει δηλώσει δημόσια πως ετοιμάζει, αναφέροντας πως έχει πρόθεση να κυκλοφορήσει προσεχώς ένα Xbox Store για mobile συσκευές.

Για την ιστορία, η Sony είχε κάνει διάφορες απόπειρες προηγουμένως στην συγκεκριμένη, άκρως κερδοφόρα, αγορά. Πέρα από τις πολλές συνοδευτικές εφαρμογές των PlayStation κονσολών, είχε κυκλοφορήσει και κάποια native mobile παιχνίδια, όπως το Run Sackboy! Run! και το Uncharted: Fortune Hunter που βασίζονται σε πασίγνωστα IPs της. Βέβαια, τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν είχαν καταφέρει να σημειώσουν την πορεία που μάλλον θα περίμενε η Sony, με το Uncharted: Fortune Hunter να σταμάτα για παράδειγμα τη λειτουργία του το 2022.

Μένει να δούμε, λοιπόν, τι θα αλλάξει με αυτή τη νέα απόπειρα του PlayStation να διεισδύσει την mobile αγορά.