ΦΗΜΗ: Έρχεται remake του Resident Evil 1

Μέσα στο 2026
20 Μαΐου 2024 13:31
ΦΗΜΗ: Έρχεται remake του Resident Evil 1

Τις τελευταίες εβδομάδες έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας πολλές φήμες που αφορούν τα επόμενα σχέδια της Capcom για το Resident Evil franchise. Πιο συγκεκριμένα, όπως μαθαίνουμε τώρα, εκτός από το Resident Evil 9, φαίνεται ότι η ιαπωνική εταιρία έχει ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο υπό ανάπτυξη.

Τα νέα έρχονται από το YouTube κανάλι, Biohazard Declassified, το οποίο αναφέρει ότι έλαβε ένα email με επερχόμενα σχέδια της Capcom. Μεταξύ άλλων, το email έλεγε ότι η ιαπωνική εταιρία έχει στα σκαριά το remake (re-remake?) του Resident Evil 1. Ναι, φαίνεται εκτός από την έκδοση που είδαμε πριν από περίπου 22 χρόνια στο GameCube και αργότερα την remastered έκδοσή του, η Capcom δουλεύει σε ένα νέο remake για τον αρχικό τίτλο.

Το παιχνίδι φαίνεται πως έχει την κωδική ονομασία Biohazard: Resident Evil 1 και θα κυκλοφορήσει το 2026 για να γιορτάσει τα 30 χρόνια της σειράς, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι πιο «αργό» στο pace του από το RE2 Remake. Παράλληλα, θα προσφέρει ένα διαφορετικό είδος κάμερας (3rd person) και θα εμβαθύνει περισσότερο στο lore του Resident Evil 1.

Οι φήμες λένε επίσης ότι το κάθε zombie θα είναι διαφορετικό, με τα Crimson Heads να επιστρέφουν κανονικά, ενώ δε θα υπάρχουν pre-rendered backgrounds, αφού το κάθε δωμάτιο/περιοχή θα είναι φτιαγμένο/η από την αρχή για να στέκεται επάξια στο σήμερα.

Επειδή μιλάμε για φήμες και τίποτα περισσότερο, καλό θα ήταν να λάβετε όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να περιμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Capcom.