Εκατομμύρια gamers δεν έχουν αναβαθμιστεί ακόμη από το PS4 στο PS5

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία
17 Μαΐου 2024 22:52
Εκατομμύρια gamers δεν έχουν αναβαθμιστεί ακόμη από το PS4 στο PS5

Πριν μερικές ημέρες η Sony έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες πληροφορίες για την πορεία του PlayStation στην αγορά, από τις οποίες προκύπτει ότι περίπου οι μισοί από τους παίκτες του PlayStation δεν έχουν ακόμη αναβαθμίσει στο PlayStation 5, παρά το γεγονός ότι η κονσόλα εισέρχεται στο δεύτερο μισό του κύκλου ζωής της.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Stephen Totilo του Game File, η Sony έχει 118 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Ωστόσο, περίπου το 50% αυτών των χρηστών εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το PlayStation 4, μια κονσόλα 11 ετών!

Όπως σημείωσε ο Daniel Ahmad, Διευθυντής Έρευνας και Διαπιστώσεων της Niko Partners, η μετάβαση από το PS4 στο PS5 ήταν αργή. Ο Mat Piscatella, εκτελεστικός διευθυντής και σύμβουλος του κλάδου των βιντεοπαιχνιδιών στην Circana, απέδωσε αυτή την απροθυμία αναβάθμισης στη διαθεσιμότητα δημοφιλών παιχνιδιών όπως το Fortnite, το Minecraft, το Roblox, το GTA 5 και το Call of Duty στο PS4. Για πολλούς παίκτες, αυτοί οι τίτλοι καλύπτουν τις ανάγκες τους και έτσι δε νιώθουν ότι υπάρχει κάποιος έκτακτος λόγος για να κάνουν αναβάθμιση.

Πάντως, από το λανσάρισμά του το Νοέμβριο του 2020, το PS5 έχει πουλήσει πάνω από 59 εκατομμύρια μονάδες. Αν αντιστοιχίσουμε χρονικά τις πωλήσεις των δύο γενιών, το PS5 έχει πουλήσει στο ίδιο διάστημα περίπου 7% περισσότερο.

Για περισσότερα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την πορεία του PlayStation στην αγορά μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό μας δημοσίευμα για τα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της Sony πατώντας εδώ.