Dan Houser: Μάθαμε περισσότερα για το νέο παιχνίδι του συνιδρυτή της Rockstar Games

Που είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στα λατρεμένα GTA και RDR
16 Μαΐου 2024 19:08
Dan Houser: Μάθαμε περισσότερα για το νέο παιχνίδι του συνιδρυτή της Rockstar Games

Νέες πληροφορίες μόλις αποκαλύφθηκαν για το πρώτο gaming project της Absurd Ventures. Πρόκειται για την media εταιρία που ίδρυσε ο Dan Houser, ο συνιδρυτής της Rockstar Games.

Η Absurd Ventures είχε αποκαλυφθεί επίσημα τον περασμένο Ιούνιο, τονίζοντας πως θέλει να «χτίζει αφηγηματικούς κόσμους, να δημιουργεί χαρακτήρες και να γράφει ιστορίες σε μια ποικιλία από genres». Μάλιστα, είχε τονίσει πως σκοπεύει να καταπιαστεί με live-action παραγωγές, κινούμενα σχέδια, παιχνίδια, βιβλία, graphic novels και σεναριακά podcasts.

Κάπως έτσι, η ομάδα είχε ήδη αποκαλύψει ότι ετοιμάζει ένα graphic novel και ένα podcast, τα ‘American Caper’ και ‘A Better Paradise’. Τώρα, μόλις μάθαμε ότι η εταιρία του Dan Houser έχει ξεκινήσει και την ανάπτυξη ενός παιχνιδιού. Σύμφωνα με μια αγγελία για ανοιχτή θέσης εργασίας, η Absurd Ventures ετοιμάζει open world action-adventure παιχνίδι, μια κατηγορία στην οποία ειδικεύεται φυσικά ο Houser. Μάλιστα, στόχος της είναι να προσφέρει κορυφαία για το είδος third-person δράση και επίσης κορυφαίο για το είδος combat. Το παιχνίδι θα έχει πολλαπλά modes, κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι ίσως περιλαμβάνει τόσο single-player όσο και multiplayer.

Για την ιστορία, ο Dan Houser αποχώρησε από τη Rockstar Games το Φεβρουάριο του 2020, αφού νωρίτερα είχε λάβει μια εκτεταμένη άδεια από την άνοιξη του 2019.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο Houser έχει επηρεάσει τη βιομηχανία όσοι λίγοι, όντας βασικός συντελεστής στην ανάπτυξη των Bully, Red Dead Redemption, Max Payne 3 και σχεδόν όλων των Grand Theft Auto παιχνιδιών. Ευθύνεται, δηλαδή, μεταξύ άλλων για το εμπορικότερο προϊόν ψυχαγωγίας όλων των εποχών, το GTA V.

Ο Houser ήταν απίστευτα παθιασμένος με τα παιχνίδια του, σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις το 2018 είχε αναφέρει πως κατά την ανάπτυξη του Red Dead Redemption 2, αυτός και η ομάδα των writers δούλευαν επί 100 ώρες την εβδομάδα!