Υπάρχει ένα δυσάρεστο νέο για όλες τις εκδόσεις του Assassin’s Creed Shadows

Που επιβεβαίωσε η ίδια η Ubisoft
15 Μαΐου 2024 23:35
Υπάρχει ένα δυσάρεστο νέο για όλες τις εκδόσεις του Assassin’s Creed Shadows

Όπως συνέβη και με άλλα πρόσφατα παιχνίδια της Ubisoft, όπως το Avatar: Frontiers of Pandora, έτσι και το επερχόμενο Assassin’s Creed Shadows, που μόλις ανακοινώθηκε, θα απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο.

Την πληροφορία αυτή παρατήρησαν και έσπευσαν να επισημάνουν διάφορα χρήστες των social media που εξέφρασαν προβληματισμούς και απογοήτευση. Να σημειωθεί πως η προειδοποίηση υπάρχει τόσο στην καταχώρηση του παιχνιδιού στο PSN και σε άλλα ψηφιακά καταστήματα, αλλά και στις φωτογραφίες των retail αντίτυπων του παιχνιδιού που αναρτήθηκαν από την Ubisoft μαζί με την έναρξη των προ-παραγγελιών.

Αυτό σημαίνει πως το «always online» ισχύει για όλες τις εκδόσεις του Assassin’s Creed Shadows που θα είναι εντελώς unplayable χωρίς internet.

Φυσικά, η κίνηση αυτή της Ubisoft δέχθηκε κριτική στα social media, αφού θα κάνει δυσκολότερη τη ζωή των gamers με αργή ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο ή με συμβόλαιο που έχει περιορισμό στα διαθέσιμα GB (data cap). Παράλληλα, υπήρξαν και παράπονα για το πόσο φιλική προς το περιβάλλον είναι μια τέτοια απόφαση, αφού πρακτικά η εταιρία κατασκεύασε χιλιάδες retail αντίτυπα με ελάχιστη πρακτική αξία που θα αναγκάσουν πολλούς χρήστες και πάλι να περιμένουν περισσότερη ώρα με το σύστημά τους ανοιχτό για να κατέβει το παιχνίδι.

Τέλος, η απόφαση αυτή σημαίνει πως αν κάποια στιγμή οι online υπηρεσίες των κονσολών σταματήσουν να λειτουργούν, το παιχνίδι θα σταματήσει αυτόματα να είναι προσβάσιμο εξ ολοκλήρου, αφού τα retail αντίτυπά του δεν περιλαμβάνουν όλα τα αρχεία του παιχνιδιού. Κατά κάποιον τρόπο, αυτό καθιστά το Assassin’s Creed Shadows εν μέρει digital only κυκλοφορία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ιστορική του διατήρηση.