Η Square Enix δεν είναι ευχαριστημένη με τις πωλήσεις των Final Fantasy 16 και Final Fantasy VII Rebirth

Πούλησαν λιγότερο από το αναμενόμενο
14 Μαΐου 2024 21:04
Η Square Enix δεν είναι ευχαριστημένη με τις πωλήσεις των Final Fantasy 16 και Final Fantasy VII Rebirth

Η Square Enix είπε στους επενδυτές της ότι το Final Fantasy 16, το Final Fantasy VII Rebirth, αλλά και το Foamstars πούλησαν λιγότερο απ’ ότι υπολόγιζε. Το ρεπορτάζ φέρνει στα φώτα της δημοσιότητας το Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι η ιαπωνική εταιρία αναμένει λιγότερα έσοδα και κέρδη.

Ο πρόεδρος της Square Enix, Takashi Kiryu, επισήμανε στους επενδυτές ότι οι πωλήσεις και των τριών τίτλων ήταν κατώτερες των προσδοκιών και ως αποτέλεσμα θα έχει έσοδα 255 εκατομμύρια δολάρια για αυτό το οικονομικό έτος, αντί για 364 εκατομμύρια δολάρια που υπολόγιζε αρχικά.

Η Square Enix δήλωσε επίσης ότι οι πωλήσεις του λανσαρίσματος του Final Fantasy 16 ήταν αυτές που υπολόγιζε, αλλά το παιχνίδι δεν κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική που περίμενε και τελικά απέτυχε να φτάσει τον τελικό στόχο που είχε για αυτό το οικονομικό έτος. Ωστόσο, τα Final Fantasy VII Rebirth και Foamstars δεν κατάφεραν καν να πιάσουν τους αρχικούς στόχους που είχε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους.

Παρόλο που κανένα παιχνίδι δεν ξεπέρασε τις προσδοκίες της εταιρίας, οι πωλήσεις τους δε σημαίνει ότι ήταν "κακές".

Και τα τρία παραπάνω παιχνίδια ήταν αποκλειστικά για το PlayStation 5 και φαίνεται ότι και αυτό μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο για την πορεία τους. Για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.