Nintendo Switch 2: Όλα τα specs στη φόρα από νέα διαρροή!

Μεγάλο άλμα στη μνήμη
10 Μαΐου 2024 23:35
Nintendo Switch 2: Όλα τα specs στη φόρα από νέα διαρροή!

Fans της Nintendo από τα Famiboards και το Reddit πιστεύουν ότι αποκάλυψαν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές της επερχόμενης κονσόλας του ιαπωνικού κολοσσού, του Nintendo Switch 2. Η μεγάλη αυτή ανακάλυψη έγινε μέσω ανάλυσης στοιχείων αποστολής δεμάτων και στοιχείων τελωνείου που φέρεται να συνδέονται με την NVIDIA και τη Nintendo. Οι παθιασμένοι fans εξέτασαν αυτά τα αρχεία, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για δοκιμές νέων εξαρτημάτων και development kits με κωδικούς που δεν αντιστοιχούν σε κανένα υπάρχον Nintendo Switch μοντέλο.

Κάπως έτσι, λοιπόν, μάθαμε ότι το Nintendo Switch 2 μπορεί να περιλαμβάνει δύο μονάδες μνήμης LPDDR5 των 6GB, με ταχύτητα 7500 MT/s, μαζί με 256GB Universal Flash Storage (UFS 3.1). Αυτές οι προδιαγραφές υποδεικνύουν πολύ σημαντική βελτίωση τόσο στη μνήμη όσο και στον αποθηκευτικό χώρο σε σύγκριση με την τρέχουσα γενιά.

Με απλά λόγια, το Nintendo Switch 2 αναμένεται να έρθει με 12GB RAM. Η μνήμη δηλαδή θα τριπλασιαστεί από τα 4GB του τρέχοντος μοντέλου! Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλες τις ανακαλύψεις σχετικά με τις προδιαγραφές και κάποιες εκτιμήσεις για τις επιδόσεις του συστήματος με βάση αυτές, όπως τις συγκέντρωσε ο χρήστης του X ‘@Okami13_’.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του Nintendo Switch 2 σύμφωνα με τη νέα διαρροή:

12 GB LPDDR5X RAM

256 GB UFS 3.1 εσωτερικό χώρο αποθήκευσης

1536 CUDA Cores, 48 tensor cores, 12 RT cores

Ampere αρχιτεκτονική με χαρακτηριστικά που έχουν γίνει backport από την Ada αρχιτεκτονική

8πύρηνο ARM A78C επεξεργαστή

Ειδική μηχανική επιτάχυνσης διεργασιών αποσυμπίεσης αρχείων

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την απόδοση του Nintendo Switch 2:

Σε Handheld mode η κονσόλα θα ξεπερνά την απόδοση του PS4, πριν λάβουμε υπόψη πόσο μπορεί να βοηθήσει το DLSS

Σε Docked mode η απόδοση θα κυμαίνεται μεταξύ του PS4 Pro και του Xbox Series S, πριν λάβουμε υπόψη πόσο μπορεί να βοηθήσει το DLSS

H RAM της κονσόλας είναι πιο αργή από αυτή των PS5 και Xbox Series X|S, αλλά η χωρητικότητα είναι περισσότερη από αυτή του Xbox Series S αν λάβουμε υπόψη τους πόρους που καταναλώνει το λειτουργικό σύστημα του πρώτου Switch.

Η μέγιστη θεωρητική απόδοση του UFS 3.1 αποθηκευτικού χώρου είναι 2.1GB/s, δηλαδή λίγο λιγότερο από τον SSD των Xbox Series X και Xbox Series S που αγγίζει τα 2.4GB/s


Σε αυτό το σημείο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες σχετικά με αυτές τις αναβαθμίσεις παραμένουν ανεπιβεβαίωτες. Παρόμοιες φήμες εμφανίστηκαν και στο παρελθόν, με συζητήσεις γύρω από πιθανές διαμορφώσεις μνήμης για τη νέα κονσόλα που κυμαίνονταν από 8GB έως 16GB. Ως εκ τούτου, ενώ τα δεδομένα σχηματίζουν μια ολοκληρωμένη και ενδιαφέρουσα εικόνα για το Nintendo Switch 2, καλό θα ήταν να τα λάβετε υπόψη με προσοχή μέχρι να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.