Νέο σκάνδαλο στημένων αγώνων στην επαγγελματική σκηνή του Starcraft

Άλλη μία ιστορία απάτης που "λερώνει" το χώρο των eSports
19 Οκτωβρίου 2015 17:55
Νέο σκάνδαλο στημένων αγώνων στην επαγγελματική σκηνή του Starcraft

Συνελήφθησαν σήμερα στη Κορέα παίκτες επαγγελματικής ομάδας του Starcraft, υπό τις κατηγορίες αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων και παράνομου στοιχήματος. Η αστυνομία της Kορέας προχώρησε σε δώδεκα συλλήψεις μελών της Team PRIME, ανάμεσα τους και ο προπονητής της ομάδας, Gerrard και οι παίκτες YoDa, BBoongBBoong και Enough. Παίκτες και προπονητής φαίνεται να έλαβαν "μίζες" για το στήσιμο πέντε αγώνων που έγιναν στα πλαίσια των GSL Season 1 και SKT Proleague. Τα μαύρα χρήματα που προήλθαν από τις εν λόγω συναλλαγές, ανέρχονται στα ₩35 εκατομμύρια (περίπου €27,000). Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω, η KeSPA (Korea e-Sports Association) απέκλεισε εφ' όρου ζωής τους Gerrard and YoDa από κάθε οργάνωση της και δήλωσε τα εξής:

"Από το 2010, η KeSPA συνεργάζεται στενά με την υπόλοιπη βιομηχανία για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος που συνεχίζει να μαστίζει το οικοδόμημα των eSports. Είναι πολύ λυπηρό που είχαμε ένα ακόμα παρόμοιο περιστατικό και ζητάμε συγγνώμη από όλους τους fans που έχουν δείξει την αγάπη και τη στήριξή τους στα eSports."

Τέλος, η KeSPA απείλησε με αποκλεισμό οποιονδήποτε άλλο εμπλέκεται στην συγκεκριμένη υπόθεση και ανέφερε τη πιθανότητα να ζητήσει αποζημιώσεις για ηθική βλάβη. Να θυμήσουμε ότι πριν πέντε χρόνια στην Κορέα, είχε λάβει χώρα ένα παρόμοιο περιστατικό με τις ποινές φυσικά να είναι οι ανάλογες.