PS5 Pro: Διέρρευσαν τα specs – Πανίσχυρο με 33 TFLOPS!

Έρχεται εντός του 2024
16 Μαρτίου 2024 11:12
PS5 Pro: Διέρρευσαν τα specs – Πανίσχυρο με 33 TFLOPS!

Οι φήμες για το PS5 Pro φούντωσαν ξανά πριν μερικές ώρες, όταν ο YouTuber ‘Moore’s Law is Dead’ έφερε στα φώτα της δημοσιότητας μια σειρά από έγγραφα που υποτίθεται ότι περιγράφουν τις τεχνικές προδιαγραφές της αναβαθμισμένης κονσόλας.

Τα specs αυτά έμοιαζαν ρεαλιστικά, αλλά μια και το συγκεκριμένο κανάλι έχει ένα ιστορικό τόσο επιβεβαιωμένων όσο και άστοχων διαρροών, πολλοί αμφισβήτησαν αν όντως ισχύουν. Όπως φαίνεται, η διαρροή μάλλον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού ο εξαιρετικά αξιόπιστος ρεπόρτερ Tom Henderson του Insider Gaming ήρθε να την επιβεβαιώσει. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Henderson ήταν ο πρώτος που είχε αποκαλύψει τα σχέδια της Sony να κυκλοφορήσει ένα αναβαθμισμένο PS5, μιλώντας τότε και για ένα φορητό streaming σύστημα, που πλέον έχει επιβεβαιωθεί και έχει κυκλοφορήσει. Σίγουρα ο εν λόγω ρεπόρτερ έχει πηγές εντός του PlayStation.

Τι αποκαλύπτουν, λοιπόν, τα νέα έγγραφα; Το PS5 Pro έχει κωδική ονομασία Trinity και θα έρθει να σταθεί δίπλα στο απλό PS5, παίζοντας τα ίδια παιχνίδια με καλύτερα γραφικά και απόδοση. Οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις είναι στην GPU πλευρά, με τα έγγραφα να αναφέρουν:

Το PS5 Pro θα είναι 45% ταχύτερο στο rendering από το PS5.

Το PS5 Pro θα έχει 2X με 3X καλύτερη ray-tracing απόδοση (ακόμη και 4X σε πολλές περιπτώσεις).

Το PS5 Pro θα έχει 33.5 TFLOPS επεξεργαστικής ισχύς για την GPU.

Το PS5 Pro θα έχει τη νέα ειδική upscaling/anti-aliasing τεχνολογία PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling).

Το PS5 Pro θα έχει ειδική machine learning αρχιτεκτονική.

Το PS5 Pro θα έχει ενσωματωμένο AI Accelerator με ισχύς 67 TFLOPS για 16-bit floating point υπολογισμούς.

Το PS5 Pro θα αποκτήσει υποστήριξη για έως και 8K αναλύσεις με μελλοντικές αναβαθμίσεις του SDK.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Insider Gaming, τα first-party studios της Sony έλαβαν τα πρώτα dev kits τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώ οι third-party εταιρίες έλαβαν dev kits τον Ιανουάριο του 2024. Η τελική κυκλοφορία της κονσόλας αναμένεται την εορταστική περίοδο του 2024.

Πατώντας εδώ θα βρείτε το δημοσίευμα του Insider Gaming, ενώ παρακάτω ακολουθεί και το βίντεο του Moore’s Law is Dead.