PS5: Κυκλοφόρησε η μεγάλη 9.00 ενημέρωση λογισμικού – Όλα όσα αλλάζει

Διαθέσιμο παγκοσμίως από σήμερα
13 Μαρτίου 2024 13:51
PS5: Κυκλοφόρησε η μεγάλη 9.00 ενημέρωση λογισμικού – Όλα όσα αλλάζει

Έπειτα από μερικές εβδομάδες δοκιμών σε beta, η Sony μόλις έκανε διαθέσιμη την μεγάλη 9.00 ενημέρωση λογισμικού για όλους τους κατόχους PS5. Σε αντίθεση με συνηθισμένα stability updates, η ενημέρωση αυτή κάνει μερικές αξιοσημείωτες αλλαγές, ενώ περιλαμβάνει και νέα χαρακτηριστικά.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η σημαντικότερη αναβάθμιση αφορά τα DualSense και DualSense Edge χειριστήρια. Η Sony βελτίωσε τις δυνατότητες του ενσωματωμένου ηχείου και μικροφώνου τους. Έτσι, οι ήχοι που ακούγονται από τα διάφορα παιχνίδια μέσω του DualSense θα είναι πλέον πιο δυνατοί και καθαροί, ενώ και οι συνομιλίες που γίνονται σε Parties με το ενσωματωμένο μικρόφωνο θα είναι πολύ καλύτερες με λιγότερο θόρυβο, αφού η εταιρία ενσωμάτωσε έναν AI αλγόριθμο ειδικά για αυτό το σκοπό.

Μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα που δίνεται πλέον μετά την αναβάθμιση στο 9.00 λογισμικό είναι η αλλαγή του επιπέδου φωτεινότητας των LEDs του PS5. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν πόσο δυνατά θέλουν να φωτίζουν, σε περίπτωση που τους ενοχλεί το φως τους στα βραδινά gaming sessions. Παράλληλα, νέα emojis μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μηνύματα, ενώ προσθήκες έχουν γίνει και στα Screen Sharing parties.

Ακολουθεί το επίσημο ελληνικό changelog που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του PlayStation και παρουσιάζει όλες τις αλλαγές της ενημέρωσης:

Λίστα δυνατοτήτων PS5 9.00

Ενημερώσαμε το λογισμικό των ασύρματων χειριστηρίων DualSense και DualSense Edge για να βελτιώσουμε τις δυνατότητες ήχου.

Τα ηχεία του χειριστηρίου μπορούν πλέον να παράγουν ήχο υψηλότερης έντασης, για να ακούτε ακόμα πιο καθαρά τους ήχους εντός του παιχνιδιού και τον ήχο της φωνητικής συνομιλίας.

Η ποιότητα της εισόδου μικροφώνου σε αυτά τα χειριστήρια έχει βελτιωθεί με ένα νέο μοντέλο μηχανικής εκμάθησης AI. Καταστέλλεται ο θόρυβος βάθους από το πάτημα των κουμπιών και τους ήχους του παιχνιδιού, για μια καλύτερη εμπειρία φωνητικής συνομιλίας.

Τώρα μπορείτε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της ένδειξης λειτουργίας του PS5.

Επιλέξτε διαδοχικά Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ηχητικό σήμα και φως και στη συνέχεια επιλέξτε Φωτεινότητα.

Προσθέσαμε νέες δυνατότητες στα Γκρουπ και στην Κοινή χρήση οθόνης.

Οι παίκτες που παρακολουθούν την Κοινή χρήση οθόνης μπορούν να χρησιμοποιούν δείκτες και αντιδράσεις emoji για να αλληλεπιδρούν με το παιχνίδι του κύριου χρήστη.

Οι θεατές μπορούν να χρησιμοποιούν δείκτες ή να υποδεικνύουν συγκεκριμένα σημεία στην οθόνη του παιχνιδιού με ping.

Οι θεατές μπορούν επίσης να στέλνουν αντιδράσεις emoji.

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη όταν ο κύριος χρήστης ενεργοποιεί τις Αλληλεπιδράσεις θεατών στις ρυθμίσεις της Κοινής χρήσης οθόνης.

Υποστηρίζονται emoji Unicode 15.1. Τώρα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε μηνύματα.

Ενημερώσαμε το λογισμικό των ασύρματων χειριστηρίων DualSense και DualSense Edge™, του σετ κεφαλής PlayStation VR2, των χειριστηρίων PlayStation VR2 Sense και του χειριστηρίου Access™ για να βελτιώσουμε τη σταθερότητα.

Βελτιώσαμε την απόδοση και τη σταθερότητα του λογισμικού συστήματος.

Βελτιώσαμε τα μηνύματα και τη χρηστικότητα σε ορισμένες οθόνες.

Για περισσότερα σχετικά με τα updates του PS5 ή σε περίπτωση που χρειάζεται να κάνετε την ενημέρωση δίχως Internet, μέσω USB, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Sony.