Παιχνίδι του Xbox είναι πρώτο στις πωλήσεις στο…PlayStation Store!

Πρώτη επιτυχία για το εγχείρημα της Microsoft
10 Μαρτίου 2024 22:37
Παιχνίδι του Xbox είναι πρώτο στις πωλήσεις στο…PlayStation Store!

Πρόσφατα η Microsoft έκανε γνωστό πως θα δοκιμάσει τα νερά με μια νέα multi-platform προσέγγιση, φέρνοντας τέσσερις πρώην αποκλειστικούς τίτλους των Xbox Game Stuidios και στις υπόλοιπες κονσόλες της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτής της νέας στρατηγικής, το Pentiment της Obsidian Entertainment έφτασε ήδη στα Nintendo Switch, PS4 και PS5, ενώ σύντομα αναμένεται να σαλπάρει στις κονσόλες της Sony και το Sea of Thieves.

Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία δεκαετιών της Rare που θα κυκλοφορήσει σε PlayStation κονσόλες και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να καταγράψει μεγάλη επιτυχία. Ο τίτλος του Xbox κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή των πωλήσεων στο PlayStation Store, εν όψει του ντεμπούτο του στις 30 Απριλίου.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα επίσημα charts του ψηφιακού καταστήματος της Sony, το Sea of Thieves είναι αυτή τη στιγμή το Νο.1 παιχνίδι που κάνουν οι περισσότεροι παίκτες προ-παραγγελία. Το αξιοσημείωτο είναι πως έχει καταφέρει να περάσει στη λίστα μέχρι και επερχόμενα αποκλειστικά του PlayStation, όπως το Stellar Blade και το Rise of the Ronin. Μάλιστα, το Sea of Thieves κατάφερε να περάσει και το Dragon’s Dogma II που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες, αλλά και το MLB The Show 24 των PlayStation Studios.

Το επίτευγμα αυτό αφορά το αμερικανικό PlayStation Store, αλλά το ίδιο παρατηρήθηκε και στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία, την Γερμανία και άλλες χώρες.

Για την ιστορία, το Sea of Thieves έκανε το ντεμπούτο του στις 20 Μαρτίου του 2018 για το Xbox One και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αρχικά αποκλειστικά μέσα από το Microsoft Store. Το Ιούνιο του 2020 ο τίτλος έγινε τελικά διαθέσιμος και μέσα από το Steam στο PC.

Αρχικά το παιχνίδι έλαβε μικτές αντιδράσεις από το κοινό και τους κριτικούς, αλλά από τότε η Rare δε σταμάτησε να το εμπλουτίζει, προσθέτοντας άφθονο περιεχόμενο με τα χρόνια. Ένα από τα highlights είναι το δωρεάν A Pirate's Life expansion που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2021, προσθέτοντας πέντε αφηγηματικές ιστορίες που βασίζονται στους Πειρατές της Καραϊβικής της Disney. Μάλιστα, σε αυτό οι παίκτες συναντάνε και τον ίδιο τον καπετάνιο Jack Sparrow! Ένα δεύτερο δωρεάν expansion έφτασε τον Ιούλιο του 2023, με τίτλο The Legend of Monkey Island. Αυτό το πακέτο περιεχομένου τιμά τα Monkey Island της Lucasfilm Games και περιλαμβάνει τρεις αφηγηματικές Tall Tales αποστολές.