Κλείνει η Deviation Games που συνεργαζόταν με το PlayStation

Τρία χρόνια μετά την ίδρυσή της
09 Μαρτίου 2024 19:31
Κλείνει η Deviation Games που συνεργαζόταν με το PlayStation

Εδώ και περίπου ένα χρόνο έχουμε δει αμέτρητες gaming εταιρίες να κάνουν μαζικές απολύσεις. Στο πλαίσιο αυτό πολλά στούντιο έχουν συρρικνωθεί, άλλα έχουν κλείσει εντελώς, ενώ και πολλά projects έχει ακυρωθεί. Τώρα, μια ακόμη τέτοια δυσάρεστη είδηση ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας. Η Deviation Games, η οποία συνεργαζόταν με το PlayStation, αποτελεί και επίσημα παρελθόν.

Η HR Chief and Operations Officer του στούντιο, Kriste Stull, έκανε γνωστό πως η Deviation Games έκλεισε τις πόρτες της την προηγούμενη Παρασκευή. Αναλυτικότερα, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο LinkedIn έγραψε:

Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε το κλείσιμο της Deviation Games. Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου σε ολόκληρη την ομάδα μας. Σας ευχαριστώ για τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και τη συνεισφορά σας στην Deviation- είμαι απίστευτα ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα να συνεργαστώ με τον καθένα από εσάς.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η Deviation Games είχε δημιουργηθεί από τους πρώην developers της Call of Duty σειράς, Jason Blundell και Dave Anthony, οι οποίοι είχαν αποφασίσει να αποχωρήσουν από την Treyarch για να συστήσουν μια ανεξάρτητη ομάδα τον Ιούνιο του 2021. Μάλιστα, το στούντιο είχε ανακοινώσει στο Summer Game Fest του Geoff Keighley πως συνεργάζεται με το PlayStation για να δημιουργήσει ένα νέο AAA IP.

Αυτό το παιχνίδι θα ήταν ένα από τα 10 live service που ετοίμαζε το PlayStation και υπήρχαν φήμες πως είχε στοιχήσει στη Sony τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, περίπου ένα χρόνο πριν, η Deviation Games είχε ανακοινώσει μαζικές απολύσεις, με φήμες να κυκλοφορούν πως το project αυτό ακυρώθηκε. Όπως φαίνεται, οι φήμες αυτές ήταν μάλλον αληθινές.

Tags: