Υβρίδιο κονσόλας και φορητής συσκευής το Nintendo NX

Ξεκίνησε ήδη η διανομή των dev kits
16 Οκτωβρίου 2015 15:00
Υβρίδιο κονσόλας και φορητής συσκευής το Nintendo NX

Το νεότερο ρεπορτάζ της The Wall Street Journal ρίχνει φως στην υπόθεση του διαδόχου του Wii U και της επόμενης κονσόλας της Nintendo. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, η Nintendo ξεκίνησε την αποστολή των development kits του NX στις συνεργαζόμενες εταιρίες ανάπτυξης ώστε να αρχίσει η παραγωγή τίτλων από third party developers. Μια από αυτές είναι η Square Enix η οποία αναπτύσσει το Dragon Quest XI για το NX.

Οι πηγές της Wall Street Journal που παρακολουθούν το θέμα, αναφέρουν ότι τα σχέδια της Nintendo θέλουν την ανακοίνωση του να γίνεται στις αρχές του ερχόμενου έτους. Επίσης, λέγεται ότι το Nintendo NX θα αποτελείται από μια κονσόλα και μια -τουλάχιστον- ακόμη φορητή συσκευή που θα χρησιμοποιείται είτε ταυτόχρονα με την κύρια κονσόλα είτε έξω όταν θα είστε στο δρόμο. Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για το ότι το Nintendo NX θα φέρει τα πιο κορυφαία chips της βιομηχανίας σε όλες τις συσκευές του, πράγμα που σημαίνει ότι θα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις σε γραφικά και ταχύτητα. 

Με βάση όλα αυτά τα στοιχεία, ενισχύεται το σενάριο που θέλει την εταιρία του Κιότο να λανσάρει το Nintendo NX μέσα στο 2016 ή προς τα τέλη του.