Η Valve δεν σκοπεύει να βάλει διαφημίσεις στο Steam

Πιστή παραμένει στην πολιτική της η εταιρία
16 Οκτωβρίου 2015 14:50
Η Valve δεν σκοπεύει να βάλει διαφημίσεις στο Steam

Η έλλειψη διαφημίσεων στο Steam είναι κάτι στο οποίο έχει παραμείνει πιστή η Valve και σύμφωνα με δηλώσεις του Erik Johnson, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Σε συνέντευξη του στο GameSpot, ο εκπρόσωπος της Valve δήλωσε πως ενώ η εταιρία θα μπορούσε να κερδίσει μερικά χρήματα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αυτό θα είχε τεράστια αρνητική επίπτωση μακροχρόνια για την πλατφόρμα της. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του παρακάτω μεταφρασμένες από εμάς.

"Η Valve δεν έχει σχέδια να ενσωματώσει διαφημίσεις στο Steam. Ακόμα και αν η Valve κέρδιζε κάποια χρήματα προσωρινά, μία τέτοια κίνηση θα είχε τεράστια αρνητική επίπτωση στη πλατφόρμα. Δεν μπορούμε να δούμε κάτι θετικό στην ενσωμάτωση διαφημίσεων και πως αυτό θα πρόσφερε αξία στους χρήστες μας. Οπότε, δεν θα το κάνουμε. Δεν νομίζω πως λειτουργούν κιόλας έτσι. Δεν πιστεύω πως κάποιος θα αγοράσει Doritos γιατί το είδε στο Steam. Προσπαθούμε να αφοσιωθούμε στις μακροχρόνιες σχέσεις. Θα ήταν μία κακή επιχειρηματική απόφαση και χαζή θα έλεγα."

Από την άλλη, ο Robin Walker της Valve δήλωσε τα εξής: "Οι διαφημίσεις δεν προσφέρουν καμία αξία στους πελάτες. Η μεγάλη πρόκληση της Valve αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσει εργαλεία και λειτουργίες που θα βοηθούν τους χρήστες της πλατφόρμας, οι οποίοι αγγίζουν τον αριθμό των 125 εκατομμυρίων, να βρουν τα παιχνίδια που τους ενδιαφέρουν. Το Steam Discovery Update είναι ένα από αυτά και η Valve συνεχίζει να εργάζεται σε νέους αλγόριθμους και διαδικασίες που θα βελτιώσουν την εύρεση των παιχνιδιών που ενδιαφέρει τον κάθε χρήστη."

Tags: