Είναι 2024 και η Sony μόλις κυκλοφόρησε ενημέρωση λογισμικού για το PS3!

Με μια σημαντική αλλαγή
27 Φεβρουαρίου 2024 18:07
Είναι 2024 και η Sony μόλις κυκλοφόρησε ενημέρωση λογισμικού για το PS3!

Ναι, καλά διαβάσατε. Περίπου 16 χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του PS3, η Sony μόλις έκανε διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση για την προ-προηγούμενη κονσόλα της!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ενημέρωση λογισμικού με κωδικό έκδοσης 4.91 μόλις κυκλοφόρησε για το PlayStation 3, με τα επίσημα patch notes της Sony να μη διευκρινίζουν τι ακριβώς αλλάζει. Για την ακρίβεια, η μόνη σημαντική λεπτομέρεια που επισημαίνεται είναι πως χρειάζονται τουλάχιστον 200MB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου στο σκληρό δίσκο της κονσόλας για την εγκατάσταση της ενημέρωσης.

Ως συνήθως, η καταχώρηση στην επίσημη ιστοσελίδα του PlayStation αναφέρει απλά πως η ενημέρωση «βελτιώνει την απόδοση του συστήματος». Αυτό, προφανώς, δε σημαίνει πως ξαφνικά το PS3 θα μπορεί να τρέχει καλύτερα τα παιχνίδια του. Πρόκειται για ένα τυπικό κείμενο που μπαίνει σε όλα τα changelogs των ενημερώσεων που δεν περιλαμβάνουν αλλαγές που αφορούν τους χρήστες.

Βέβαια, σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η modding κοινότητα σκάλισε κιόλας τα αρχεία αποκαλύπτοντας τον πραγματικό λόγο της ενημέρωσης. Η Sony άλλαξε τα κλειδιά κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί το μέσο ανάγνωσης των Blu-Ray δίσκων. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορεί η κονσόλα να συνεχίζει να αναπαράγει καινούργια Blu-Ray, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας.