Το πρώτο Xbox παιχνίδι στο PlayStation τρέχει καλύτερα στο PS5

Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό
23 Φεβρουαρίου 2024 18:12
Το πρώτο Xbox παιχνίδι στο PlayStation τρέχει καλύτερα στο PS5

Πριν μερικές ώρες, στο πλαίσιο της νέας της multiplatform στρατηγικής, η Microsoft έκανε διαθέσιμο το πρώτο πρώην αποκλειστικό του Xbox σε όλες τις κονσόλες. Ο λόγος γίνεται για το Pentiment της ταλαντούχας ομάδας ανάπτυξης Obsidian που κυκλοφόρησε τόσο για το Nintendo Switch όσο και για το PS5.

Παραδόξως, ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατήσαν οι παίκτες και το οποίο έγινε θέμα συζήτησης σε social media όπως το X και το Reddit, είναι πως ο τίτλος τρέχει καλύτερα στο PS5 απ’ ότι στο Xbox Series X. Ναι, παρόλο που το Pentiment αναπτύχθηκε από first-party στούντιο του Xbox, η απόδοσή του είναι καλύτερη στην κονσόλα της Sony.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με την παρατήρηση ενός χρήστη στο subreddit του PlayStation, το Pentiment ενεργοποιεί την 120Hz λειτουργία της τηλεόρασής του, κάτι που συμβαίνει μόνο αν ένα παιχνίδι υποστηρίζει το HFR mode του PS5. Αυτό σημαίνει πως ο τίτλος τρέχει με 60+FPS, έως 120FPS, μια δυνατότητα που δεν υπάρχει στις Xbox Series κονσόλες, όπου η απόδοση είναι κλειδωμένη στα 60FPS.

Την εικασία αυτή επιβεβαίωσε αργότερα ο ίδιο χρήστης, ο οποίος απέδειξε χρησιμοποιώντας slow motion κάμερα πως πράγματι το παιχνίδι τρέχει στα 120FPS στο PS5.

Φυσικά, το Pentiment είναι ένα παιχνίδι που η απόδοση δεν παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο, μιας και βασίζεται περισσότερο στο κείμενο, αλλά και πάλι το γεγονός πως η PS5 έκδοση έχει διπλάσια απόδοση αποτελεί έκπληξη.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με τον τίτλο, πρόκειται για ένα 2D narrative adventure παιχνίδι, σχεδιαστής του οποίου είναι ο lead designer του λατρεμένου Fallout: New Vegas και των Pillars of Eternity, Josh Sawyer. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως το εικαστικό της εμπειρίας είναι εμπνευσμένο από τα χειρόγραφα και τις ξυλογραφίες που έχουν διατηρηθεί από τον μεσαίωνα.

Στο Pentiment θα αναλαμβάνετε το ρόλο του Andreas Maler στον 16ο αιώνα, ενός καλλιτέχνη που εργάζεται στο παλιό σενάριο του Kiersau Abbey σε μια περίοδο μεγάλης κοινωνικής αναταραχής. Τελειώνοντας το αριστούργημά του, ο Andreas μπλέκεται άθελά του σε μια σειρά δολοφονιών που λαμβάνουν χώρα επί 25 χρόνια. Οι αγρότες, οι κλέφτες, οι τεχνίτες, οι μοναχοί, οι ευγενείς, ακόμη και οι άγιοι πρέπει να ερευνηθούν και να ανακριθούν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Έτσι, οι παίκτες θα κληθούν να αποφασίσουν για όλες τις επιλογές του Andreas, από το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο και τον τρόπο ζωής του, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο θα ερευνά τις δολοφονίες.