Απίστευτη πορεία για το Helldivers 2 – Έσπασε το μεγάλο ρεκόρ του Halo Infinite

Νέα ορόσημα για το συνεργατικό shooter
17 Φεβρουαρίου 2024 09:52
Απίστευτη πορεία για το Helldivers 2 – Έσπασε το μεγάλο ρεκόρ του Halo Infinite

Καθώς περισσότερος κόσμος είχε χρόνο να ασχοληθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, με το world of mouth να συνεχίζει να βοηθά σημαντικά το παιχνίδι, μιας και έχει παραμένει viral στα social media, το Helldivers 2 έσπασε ξανά ρεκόρ!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πλέον έχει τον τίτλο του 34ου πιο επιτυχημένου παιχνιδιού στην ιστορία του Steam όσον αφορά τον αριθμό των ταυτόχρονων παικτών. Συγκεκριμένα, πριν μερικές ώρες πάνω από 250 χιλιάδες παίκτες κατέκλισαν τους servers του Helldivers 2. Για την ακρίβεια, το ρεκόρ των ταυτόχρονων παικτών στο Steam ανέρχεται σε 276,364. Αυτό σημαίνει πως το co-op shooter ξεπέρασε το Halo Infinite του Xbox, το οποίο βρίσκεται λίγο πιο κάτω στην κατάταξη πλέον, με το μέγιστο των 272,586 παικτών που είχε καταγραφεί όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Είναι με διαφορά η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία της Sony στο PC.

Παράλληλα, το Helldivers 2 σημειώνει τεράστια επιτυχία και στο PlayStation 5, χωρίς όμως να έχουμε συγκεκριμένα νούμερα. Ειδικότερα, το παιχνίδι έχει σκαρφαλώσει στη θέση Νο.2 στη λίστα με τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του PlayStation Network στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει πως ξεπέρασε το Call of Duty και πλέον το μόνο παιχνίδι που απολαμβάνουν περισσότεροι gamers στο PSN είναι το Fortnite.

Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρισμα, το Helldivers II αποτελεί ένα παιχνίδι του PlayStation, αφού ο ιαπωνικός κολοσσός έχει αναλάβει το publishing, με την Arrowhead Game Studios να έχει τα ηνία της ανάπτυξης. Το sequel του top-down shooter από το 2015, το οποίο είχε αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο PlayStation Showcase 2023, πέρυσι το Μάιο, με μεγάλες αλλαγές στη συνταγή.

Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά η προοπτική αλλάζει, αφού το παιχνίδι είναι κανονικό third-person shooter. Συνολικά, η ομάδα ανάπτυξης υπόσχεται ακόμη πιο εκρηκτική δράση, με μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά όπλα και τεράστια έμφαση στο co-op.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την εισαγωγή του παιχνιδιού μέσα από το ειδικό μας βίντεο: