Switch 2: Καθυστερεί η κονσόλα νέας γενιάς της Nintendo

Σύμφωνα με πολλές αξιόπιστες πηγές
17 Φεβρουαρίου 2024 09:18
Switch 2: Καθυστερεί η κονσόλα νέας γενιάς της Nintendo

Όπως φαίνεται, όσοι περιμέναν φέτος το Switch 2 θα χρειαστεί να οπλιστούν με περισσότερη υπομονή, αφού η κονσόλα νέας γενιάς της Nintendo καθυστερεί.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Eurogamer, VGC και Bloomberg που επικαλούνται πολλαπλές ανώνυμες πηγές, η Nintendo ξεκίνησε να ενημερώνει τους third-party συνεργάτες της πως τελικά το Switch 2 θα καταφθάσει στο πρώτο τρίμηνο του 2025, αντί για τους τελευταίους μήνες του 2024.

Ο λόγος που η Nintendo πήρε αυτή την απόφαση φαίνεται να αφορά το software και όχι το hardware και τις γραμμές παραγωγής. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται πως ο ιαπωνικός κολοσσός θέλει να εξασφαλίσει πως το Nintendo Switch 2 θα κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά με όσους περισσότερους launch τίτλους γίνεται. Έτσι, οι παραπάνω μήνες ανάπτυξης θα βοηθήσουν σημαντικά τους developers.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο στόχος για την ώρα δεν είναι απλά το πρώτο τρίμηνο του 2025, αλλά ο Μάρτιος στην καλύτερη περίπτωση. Δεν αποκλείεται δηλαδή ο διάδοχος του Switch να έρθει ακόμη και αργότερα μέσα στο 2025.

Φυσικά, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστεί η Nintendo αυτή την καθυστέρηση, αφού αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα κυκλοφοριών του Switch για το 2024 μοιάζει πιο άδειο απ’ ότι συνήθως, με το Princess Peach: Showtime! να καταφθάνει τον Μάρτιο και τα ports των Luigi's Mansion 2 και Paper Mario: A Thousand Year Door να προορίζονται για αργότερα μέσα στο έτος.