Sony: “Το PS5 μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του” - Δεν έφτασε τον πρόσφατο στόχο των πωλήσεων

Αναμένεται να αρχίσουν να μειώνονται οι πωλήσεις του
14 Φεβρουαρίου 2024 23:07
Sony: “Το PS5 μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του” - Δεν έφτασε τον πρόσφατο στόχο των πωλήσεων

Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, αποκαλύπτοντας πως δεν θεωρεί πλέον εφικτό το στόχο των 25 εκατομμυρίων πωλήσεων εντός του οικονομικού έτους 2023. Συγκεκριμένα, η εταιρία αναθεώρησε τις προσδοκίες της και περιμένει τελικά να πουλήσει 21 εκατομμύρια PS5 κονσόλες, παρά τις μεγάλες προσφορές που έτρεχαν για αρκετούς μήνες το 2023.

Μέσα στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023, η Sony πούλησε 8.2 εκατομμύρια κονσόλες. Ο αριθμός είναι αρκετά αυξημένος σε σχέση με τις 6.3 εκατομμύρια πωλήσεις του PS5 το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, τα 8.2 εκατομμύρια είναι περίπου 1 εκατομμύριο κάτω από τις προσδοκίες της Sony, παρά την κυκλοφορία μεγάλων αποκλειστικών τίτλων, όπως το Marvel’s Spider-Man 2 και την κυκλοφορία του νέου PS5 Slim μοντέλου. 

Μιλώντας για το μέλλον, ο senior vice president της Sony, Naomi Matsuoka, επισήμανε πως το PS5 πρόκειται να μπει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του και έτσι οι πωλήσεις του αναμένεται να αρχίσουν να μειώνονται από εδώ και στο εξής, λέγοντας: 

Κοιτάζοντας προς το μέλλον, το PS5 θα εισέλθει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του.

Ως εκ τούτου, θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ισορροπία μεταξύ της κερδοφορίας και των πωλήσεων. Για το λόγο αυτό, αναμένουμε ότι ο ετήσιος ρυθμός πωλήσεων του PS5 hardware θα αρχίσει να μειώνεται από το επόμενο οικονομικό έτος. 

Για την ιστορία, εδώ και μήνες ακούγονται φήμες πως η Sony ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει προσεχώς το PS5 Pro, μια αναβαθμισμένη έκδοση της κονσόλας με περισσότερη ισχύ. Αν οι πληροφορίες αυτές ευσταθούν, μένει να δούμε πως θα επηρεάσουν την πορεία των πωλήσεων, λαμβάνοντας υπόψη και όλες τις νέες πληροφορίες που μοιράστηκε η Sony.

Η Sony ανακοίνωσε παράλληλα πως οι πωλήσεις του PS5 έχουν φτάσει πλέον τα 54.8 εκατομμύρια.