Έρχεται νέα έκπτωση για τις PS5 κονσόλες στην Ελλάδα

Πηγές των Unboxholics επιβεβαιώνουν
13 Φεβρουαρίου 2024 17:49
Έρχεται νέα έκπτωση για τις PS5 κονσόλες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές των Unboxholics εντός της αγοράς, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες για τα ευρωπαϊκά καταστήματα ισχύουν και για την Ελλάδα. Αναλυτικότερα, πολύ σύντομα θα μπορείτε να βρείτε τις PS5 κονσόλες στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων με σημαντική έκπτωση.

Η τελευταία φορά που είχαμε μαζικές προσφορές στις PS5 κονσόλες ήταν πέρυσι το Νοέμβριο, την περίοδο του Black Friday. Αμέσως μετά το ντεμπούτο του έκανε στην αγορά το PS5 Slim, το οποίο κόστιζε €549.99. Όπως μεταφέρει το VGC, το Amazon Ιταλίας ξεκίνησε τώρα να πουλά την κονσόλα έναντι €474.99, με την προσφορά να ισχύει μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, υπάρχουν και καταστήματα που πουλάνε το PS5 Slim με έως και €100 έκπτωση, όπως το Cdiscount

Παρόμοιες εκπτώσεις αναμένεται να δούμε και στην Ελλάδα για την ολοκαίνουργια έκδοση της κονσόλας. Σύμφωνα με τις πηγές των Unboxholics, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχουν αναρτηθεί οι προσφορές στα περισσότερα μεγάλα καταστήματα, ενώ πιθανότητα πολλοί retailers μπορεί να αρχίσουν τις προσφορές ήδη από το βράδυ της Πέμπτης.

Για την ώρα η Sony δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη επιβεβαίωση ή ανακοίνωση, αλλά αν αυτό αλλάξει θα σε ενημερώσουμε εκ νέου.


Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το PlayStation 5 Slim κυκλοφόρησε τους τελευταίους μήνες του 2023 και θεωρητικά δεν ονομάζεται Slim, αλλά απλώς PS5. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά έχει μειωμένο κατά περισσότερο από 30% όγκο, με το βάρος να είναι έως και 25% μικρότερο.

Παράλληλα, το νέο PS5 έχει διαστάσεις 358 × 96 × 216 mm (πλάτος × ύψος × βάθος), την ώρα που το αρχικό μοντέλο είχε αντίστοιχες εξωτερικές διαστάσεις 390 x 104 x 260. Αντίστοιχα, το νέο Digital μοντέλο έχει διαστάσεις 358 × 80 × 216 mm, την ώρα που το προηγούμενο Digital Edition PS5 έχει εξωτερικές διαστάσεις 390mm x 92mm x 260mm.

Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του φρεσκαρισμένου αυτού PS5 είναι πως το μέσο ανάγνωσης δίσκων είναι αποσπασμένο. Συγκεκριμένα, τα πλαϊνά καλύμματα που πλέον είναι χωρισμένα στα δύο, και πάλι μπορούν με μια κίνηση να ξεμπουκωθούν. Καθ’ αυτό τον τρόπο οι κάτοχοι της νέας PS5 Digital Edition μπορούν να αναβαθμίσουν την κονσόλα τους με Ultra HD Blu-ray disc drive. Το πρόσθετο μέσο ανάγνωσης δίσκων για τους κατόχους του νέου Digital Editon PS5 θα κοστίζει €119.99 στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν και δύο ακόμη σημαντικές αλλαγές, αφού πλέον ο SSD του νέου PS5 είναι χωρητικότητας 1TB, ενώ στο μπροστά μέρος υπάρχουν πλέον δύο USB-C. Για περισσότερα μπορείτε να δείτε την αναλυτική μας παρουσίαση μέσα από τον player που ακολουθεί.