Σαρώνει το Helldivers 2 – Νούμερα ρεκόρ για το PlayStation στο PC!

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον co-op τίτλο
11 Φεβρουαρίου 2024 19:52
Σαρώνει το Helldivers 2 – Νούμερα ρεκόρ για το PlayStation στο PC!

Όπως σας ενημερώσαμε, το Helldivers 2 κατάφερε μέσα σε μόλις μερικές ώρες από την κυκλοφορία του νούμερα ρεκόρ όσον αφορά τις κυκλοφορίες του PlayStation στο PC. Ξεπερνώντας την πρώτη του μέρα τους 80 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες στο Steam, το Helldivers 2 έριξε το God of War στη δεύτερη θέση και μάλιστα δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό!

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, που περισσότεροι gamers είχαν χρόνο και καθώς το world of mouth και η co-op φύση του παιχνιδιού το βοήθησαν παράλληλα, το Helldivers 2 συγκέντρωσε περισσότερους από 155 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες στο PC! Είναι η πρώτη φορά που κάποια PC κυκλοφορία του PlayStation καταφέρνει να ξεπεράσει τους 100 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες και μάλιστα φαίνεται πως η PC έκδοση είναι περίπου το ίδιο δημοφιλής με αυτή του PS5.

Ειδικότερα, ο CEO της Arrowhead και Creative Director του Helldivers 2 αποκάλυψε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο X πως το παιχνίδι άγγιξε συνδυαστικά και στις δύο πλατφόρμες τους 220 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει πως η κοινότητα είναι χωρισμένη περίπου 60%-40%, υπέρ της PC έκδοσης, αλλά είχαμε επίσημη επιβεβαίωση πως τα νούμερα είναι περίπου μοιρασμένα. Τέλος, μάθαμε πως οι πωλήσεις του παιχνιδιού έχουν ήδη ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Παρακάτω θα βρείτε τα μεγαλύτερα ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών του PlayStation στο PC:

  1. Helldivers 2 – 155,926
  2. God of War – 73,529
  3. Marvel’s Spider-Man Remastered – 66,436
  4. Horizon Zero Dawn Complete Edition – 56,557
  5. The Last of Us Part I – 36,496
  6. Days Gone – 27,450
  7. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – 13,539
  8. Uncharted: Legacy of Thieves Collection – 10,851
  9. Ratchet & Clank: Rift Apart – 8,757
  10. Helldivers – 6,744

Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρισμα, το Helldivers II αποτελεί ένα παιχνίδι του PlayStation, αφού ο ιαπωνικός κολοσσός έχει αναλάβει το publishing, με την Arrowhead Game Studios να έχει τα ηνία της ανάπτυξης. Το sequel του top-down shooter από το 2015, το οποίο είχε αγαπηθεί ιδιαίτερο από το κοινό, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο PlayStation Showcase 2023, πέρυσι το Μάιο, με μεγάλες αλλαγές στη συνταγή.

Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά η προοπτική αλλάζει, αφού το παιχνίδι είναι κανονικό third-person shooter. Συνολικά, η ομάδα ανάπτυξης υπόσχεται ακόμη πιο εκρηκτική δράση, με μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά όπλα και τεράστια έμφαση στο co-op.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την εισαγωγή του παιχνιδιού μέσα από το ειδικό μας βίντεο: