Αναδιοργάνωση και αλλαγές στην Square Enix – Θα επικεντρωθεί σε ποιοτικότερα παιχνίδια

Για να έχει περισσότερα κέρδη
06 Φεβρουαρίου 2024 12:45
Αναδιοργάνωση και αλλαγές στην Square Enix – Θα επικεντρωθεί σε ποιοτικότερα παιχνίδια

Όπως όλα δείχνουν, η Square Enix, η εταιρία πίσω από δημοφιλή franchises, όπως είναι το Final Fantasy, το Dragon Quest και το Kingdom Hearts, ετοιμάζεται για μία τεράστια αναδιοργάνωση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έρχεται στα φώτα της δημοσιότητας από το Bloomberg, ο πρόεδρος της Square Enix, Takashi Kiryu, έκανε κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια μιας κλήσης για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας. Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν εχθές, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, με τον CEO να λέει μεταξύ άλλων: “Εξετάζουμε από την αρχή ποια είναι η οργανωτική δομή και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να υλοποιήσουμε τα project μας”.

Ο Kiryu φέρεται επίσης να δήλωσε ότι η νέα δομή θα αναλυθεί περισσότερο μέσα στην άνοιξη, αλλά σύμφωνα με διάφορους αναλυτές που υπήρχαν μέσα στην κλήση, αυτό το νέο σχέδιο της εταιρίας θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο.

Η Square Enix επιθυμεί να μειώσει τον όγκο ανάπτυξης παιχνιδιών που αναθέτει σε εξωτερικά στούντιο και θέλει με αυτόν τον τρόπο να επικεντρωθεί σε τίτλους των εσωτερικών στούντιο, για καλύτερα “high-profile” παιχνίδια, με στόχο να αυξήσει τόσο την ποιότητά τους, όσο και το κέρδος της.

Το καινούργιο σχέδιο της εταιρίας θα περιλαμβάνει έναν νέο μηχανισμό ελέγχου που θα της επιτρέψει να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις για την ποιότητα ενός παιχνιδιού, όταν αυτό βρίσκεται στο πρώιμο στάδιο της ανάπτυξής του.

Μέσα σ’ όλα αυτά, να σας υπενθυμίσουμε, ότι κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων που έγινε τον περασμένο Αύγουστο, η μετοχή της εταιρίας μειώθηκε σχεδόν κατά 15% και ένας από τους λόγους ήταν το Final Fantasy 16, το οποίο δεν είχε την υποδοχή που περίμενε. Ο Kiryu είπε τότε ότι οι αρχικές πωλήσεις του παιχνιδιού “δεν ανταποκρίθηκαν στο υψηλό επίπεδο των προσδοκιών της εταιρίας”.