Έρχεται μεγάλο update για το PlayStation 5 με νέα χαρακτηριστικά

Ανακοινώσεις από την Sony
06 Φεβρουαρίου 2024 11:23
Έρχεται μεγάλο update για το PlayStation 5 με νέα χαρακτηριστικά

Η Sony ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια του PlayStation 5 για το 2024, το Final Fantasy VII Rebirth, ενώ πρόσφατα έφερε το The Last of Us Part II Remastered και ετοιμάζεται και για το Helldivers 2. Γι’ αυτό το λόγο, η εταιρία δήλωσε τώρα ότι θα φέρει και μία μεγάλη ενημέρωση για την ίδια την κονσόλα.

Αναλυτικότερα, μέσα από το PlayStation Blog μάθαμε ότι η Sony σκοπεύει να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες μία νέα και μεγάλη ενημέρωση για το PS5, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και νέα χαρακτηριστικά. Αρχικά, να σας πούμε πως ότι δείτε παρακάτω, ορισμένες περιοχές θα μπορούν ήδη να τα δοκιμάσουν, καθώς κυκλοφόρησε η beta έκδοση σήμερα.

Αυτή η ενημέρωση συμβάλει πολύ στο να γίνει καλύτερο το DualSense και το DualSense Edge, αφού έγινε γνωστό ότι τα ηχεία των χειριστηρίων θα μπορούν να παράγουν πλέον δυνατότερο ήχο. Αυτό θα σας δίνει τη δυνατότητα να ακούτε πιο καθαρά τους ήχους στα παιχνίδια, αλλά και του voice chat.

Επίσης, η Sony βελτιώνει και το noise cancellation, με το μικρόφωνο να αναβαθμίζεται αρκετά μέσω AI machine learning. Ο background θόρυβος όπως το πάτημα των κουμπιών και ο ήχος του παιχνιδιού καταστέλλονται, με αποτέλεσμα να έχετε εν τέλει μια καλύτερη εμπειρία στο voice chat.

Ένα ολοκαίνουργιο χαρακτηριστικό είναι το Share Screen Interactions. Οι παίκτες που παρακολουθούν μέσα από Share Screen σε πλήρη οθόνη ένα παιχνίδι, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν διάφορα pointers και emojis για να αλληλοεπιδρούν με τον παίκτη που παίζει το εκάστοτε παιχνίδι.

Αυτό σημαίνει ότι αν παρακολουθείτε ένα παιχνίδι θα μπορείτε να βάζετε ping να σχεδιάζετε γραμμές ή να κάνετε highlight κάποια σημαντικά αντικείμενα που θα βοηθούν τον παίκτη.

Δείτε εικόνα:

Με το νέο update του PS5, θα μπορείτε επίσης να πειράξετε τη φωτεινότητα της ένδειξης ισχύος της κονσόλας και να την προσαρμόσετε όπως εσείς επιθυμείτε.

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό το update θα προσφέρει και άλλες βελτιώσεις. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο σε Αμερική, Καναδά, Ιαπωνία, Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία, ενώ θα κυκλοφορήσει για όλους τους επόμενους μήνες.