Η Capcom αποκάλυψε τις συνολικές πωλήσεις του Resident Evil 4 remake

Το νεότερο κεφάλαιο του franchise είναι αρκετά επιτυχημένο
31 Ιανουαρίου 2024 10:34
Η Capcom αποκάλυψε τις συνολικές πωλήσεις του Resident Evil 4 remake

Το Resident Evil 4 remake θα κλείσει τον ερχόμενο Μάρτιο τον πρώτο χρόνο του από τότε που κυκλοφόρησε και μόλις μάθαμε πόσα αντίτυπα έχει πουλήσει μέχρι σήμερα. Αναλυτικότερα, μέσα από μία νέα επιστολή που δημοσιεύτηκε στο site της, η Capcom αποκάλυψε τις συνολικές πωλήσεις του τίτλου, ο οποίος φαίνεται να τα πηγαίνει εξαιρετικά για το διάστημα που βρίσκεται στην αγορά.

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι το Resident Evil 4 remake έγινε διαθέσιμο για τα PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S και PC στις 24 Μαρτίου του 2023, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο κατέφθασε στα iPhone, iPad και Mac. Έτσι, μάθαμε ότι συνολικές πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει πλέον τα 6.48 εκατομμύρια τεμάχια και αυτό το καθιστά ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της Capcom για το 2023.

Τελευταία φορά που είχαμε μάθει για τις πωλήσεις του τίτλου, ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου, όπου είχε γίνει γνωστό ότι ξεπέρασε τα 5.4 εκατομμύρια τεμάχια σε πωλήσεις, κάτι που σημαίνει ότι πουλήθηκαν περισσότερο από 1 εκ. αντίτυπα μέσα σε τρεις μήνες.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις δηλώσεις της Capcom:

Όσον αφορά τις πωλήσεις των τίτλων μας, η σειρά Monster Hunter σημείωσε καλές πωλήσεις λόγω της ανακοίνωσης του Monster Hunter Wilds, μιας ολοκαίνουργιας προσθήκης που έρχεται. Επιπλέον, το Resident Evil 4, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2023, συνέβαλε στην αύξηση των πωλήσεων, φτάνοντας τα 6.48 εκατομμύρια μονάδες, ενώ συνεχίζουμε να το διαφημίζουμε κυκλοφορόντας μεταξύ άλλων και μία δωρεάν ενημέρωση για το PlayStation VR2.

Επιπλέον, η εταιρία διεξήγαγε διάφορες προωθητικές ενέργειες για να κερδίσει ευρεία αναγνώριση για την πνευματική της ιδιοκτησία και να αποκτήσει νέους θαυμαστές, εστιάζοντας κυρίως στις πωλήσεις τίτλων, όπως το Resident Evil 2.

Η Capcom ετοιμάζει την επόμενη μηχανή γραφικών της για “next-gen” γραφικά!

Τον Δεκέμβριο του 2023 είχε γίνει γνωστό ότι η Capcom πρόκειται να φέρει κι άλλα remakes από το Resident Evil franchise ύστερα από την επιτυχία που γνώρισαν τα Resident Evil 2,3 και 4. Πολλοί εικάζουν ότι ετοιμάζεται ήδη το remake των Resident Evil 5 και Code Veronica, ενώ παράλληλα έχουν κυκλοφορήσει αρκετές φήμες που λένε “διάφορα” για το Resident Evil 9.

Η Capcom δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν κάποιο νέο κεφάλαιο για τη σειρά.