Το Final Fantasy VII Rebirth φτιάχτηκε με την Unreal Engine 4 για να μην καθυστερήσει

Αντί να φτιαχτεί με την Unreal Engine 5
31 Ιανουαρίου 2024 10:00
Το Final Fantasy VII Rebirth φτιάχτηκε με την Unreal Engine 4 για να μην καθυστερήσει

Το Final Fantasy VII Rebirth αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του Φεβρουαρίου αποκλειστικά για το PlayStation 5. Το 2ο μέρος της remake τριλογίας θα είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια από το 1ο, αφού πρόσφατα μάθαμε ότι θα αγγίζει και τις 100 ώρες περιεχομένου. Ο τίτλος έχει τέσσερα χρόνια διαφορά από το Final Fantasy VII Remake και όπως όλα δείχνουν, θα μπορούσε να καθυστερήσει περισσότερο αν φτιαχνόταν με την Unreal Engine 5.

Όπως μαθαίνουμε τώρα, η Square Enix επέλεξε να δημιουργήσει το “Part 2” με την Unreal Engine 4, έτσι ώστε να κερδίσει χρόνο στην ανάπτυξη και να μην το καθυστερήσει περαιτέρω. Αυτά δήλωσε πρόσφατα ο game director, Naoki Hamaguchi, μέσα από μία νέα συνέντευξη που έδωσε στον Julien Chièze.

Πιο συγκεκριμένα, ο δημιουργός είπε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση για να φτιάξουν το Rebirth με την Unreal Engine 4 πάρθηκε από την αρχή, αν και η Unreal Engine 5 ήταν πολύ ελκυστική, ορισμένα χαρακτηριστικά της βρίσκονταν ακόμα υπό ανάπτυξη. Οπότε, αντί να περιμένουν να ετοιμαστούν, αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάποιες νέες τεχνολογίες που ήθελαν και να τις χρησιμοποιήσουν στην προηγούμενη έκδοση της Unreal Engine 5.

Το Final Fantasy VII Rebirth δείχνει άκρως εντυπωσιακό μέσα από τα trailers που έχουν κυκλοφορήσει και κατά πάσα πιθανότητα, οι δημιουργοί θα φέρουν το τελευταίο μέρος της τριλογίας, όταν και όπου κυκλοφορήσει, με την Unreal Engine 5.

Ακολουθεί η επίσημη περίληψη του Final Fantasy VII Rebirth:

Ανακαλύψτε έναν ολοζώντανο και τεράστιο κόσμο στο δεύτερο μέρος του remake του Final Fantasy VII.

Το Final Fantasy VII Rebirth είναι το δεύτερο μέρος του remake του Final Fantasy VII, που καταπιάνεται ξανά με την ιστορία του RPG που αναπροσδιόρισε το είδος του, σε τρία αυτόνομα παιχνίδια.

Οι εμβληματικοί ήρωες Cloud, Barret, Tifa, Aerith και Red XIII ξέφυγαν από τη δυστοπική πόλη Midgar και τώρα κυνηγούν τον Sephiroth, τον εκδικητικό ξιφομάχο από το παρελθόν του Cloud, που επέστρεψε από τον θάνατο.

Η νέα αυτή περιπέτεια είναι για όλους τους παίκτες, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν παίξει ακόμη το Final Fantasy VII Remake ή το πρωτότυπο του PlayStation. Να περιμένετε νέα στάνταρ κινηματογραφικής αφήγησης, γρήγορη μάχη και πλούσια εξερεύνηση σε έναν τεράστιο κόσμο.

Εξερευνήστε έναν εκτεταμένο κόσμο που ζωντανεύει με νέα επίπεδα ποιότητας γραφικών, που αναπτύχθηκαν συγκεκριμένα για να αξιοποιήσουν τη ισχύ της κονσόλας PS5. Γίνετε μάρτυρες του προσωπικού ταξιδιού κάθε μέλους της ομάδας και δυναμώστε τους μεταξύ τους δεσμούς για να συνεργαστούν και να αντιμετωπίσουν παντοδύναμους εχθρούς.

Το Final Fantasy VII Rebirth θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 5 στις 29 Φεβρουαρίου. Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη παρακάτω.