Ένα remake για το Final Fantasy 6 θα έπαιρνε διπλάσιο χρόνο στην ανάπτυξη από το Final Fantasy 7

Ο παραγωγός του παιχνιδιού το αποκαλύπτει
29 Ιανουαρίου 2024 17:43
Ένα remake για το Final Fantasy 6 θα έπαιρνε διπλάσιο χρόνο στην ανάπτυξη από το Final Fantasy 7

Το Final Fantasy VII Rebirth αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Φεβρουάριο αποκλειστικά για το PlayStation 5. Ο τίτλος, ο οποίος λειτουργεί ως το sequel του Final Fantasy VII remake, θα είναι μεγάλος σε διάρκεια, με περιεχόμενο που θα φτάνει τις 100 ώρες. Η Square Enix εργάζεται σε αυτό το project αρκετά χρόνια και αν θέλατε να δείτε και πιο παλιά παιχνίδια της σειράς ως remake, τότε μάλλον σας έχουμε δυσάρεστα νέα.

Ο παραγωγός του Final Fantasy 7 remake έδωσε μια νέα συνέντευξη στον Γάλλο YouTuber, Julien Chièze, ο οποίος τον ρώτησε ξανά για το ενδεχόμενο ενός άλλου remake. Πιο συγκεκριμένα, ο παραγωγός είχε δεχθεί τα τελευταία χρόνια διάφορες ερωτήσεις από τους fans, μία εξ’ αυτών αν θα δούμε πότε remake το Final Fantasy 6, ένα από τα πιο αγαπητά κεφάλαια της σειράς.

Ο YouTuber, λοιπόν, είπε στον παραγωγό να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση και όπως όλα δείχνουν, η απάντηση που έδωσε ίσως δε θα ευχαριστήσει τους θαυμαστές της σειράς.

Σύμφωνα με τον Kitase, το Final Fantasy VII Remake μέχρι και το επερχόμενο Rebirth χρειάστηκαν περίπου 10 χρόνια για να κατασκευαστούν και αν η Square Enix έλεγε ναι για ένα υποτιθέμενο remake του Final Fantasy 6, θα μπορούσε να πάρει τα διπλάσια χρόνια παραγωγής.

Ο παραγωγής συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι το Final Fantasy 6 remake θα ήταν ένα μεγαλύτερο project ως προς την δημιουργία του, λόγω του μεγάλου αριθμού των χαρακτήρων.

Τα ίδια είχε δηλώσει και πέρυσι ο δημιουργός των Final Fantasy, Hironobu Sakaguchi, εξηγώντας ότι το remake του Final Fantasy 6 θα ήταν δυσκολότερο επειδή μιλάμε για ένα 2D παιχνίδι και θα χρειαζόταν πολλή περισσότερη δουλειά.

Για την ιστορία, το Final Fantasy 6 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο SNES το 1994, ενώ το 1999 έγινε port στο πρώτο PlayStation. Ο τίτλος είδε και μία έκδοση για το Game Boy Advance το 2006, ενώ πρόσφατα έγινε διαθέσιμο μέσα από το Final Fantasy Pixel Remaster collection.