Διέρρευσαν πλάνα από το Call of Duty: Future Warfare που τελικά δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Μια φορά και έναν καιρό στην Neversoft έφτιαχναν ένα διαστημικό Call of Duty...
28 Ιανουαρίου 2024 16:09
Διέρρευσαν πλάνα από το Call of Duty: Future Warfare που τελικά δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν ολόκληρα gameplay πλάνα από το υποτιθέμενο "διαστημικό" Call of Duty που ετοίμαζε η Neversoft, δημιουργοί των Guitar Hero, σε μια προσπάθεια να κάνουν μπάσιμο στο FPS franchise της Activision. 

Από το πουθενά και συγκεκριμένα από έναν λογαριασμό στο Χ (πρώην Twitter) διέρρευσε ένα gameplay βίντεο διάρκειας δύο λεπτών που απεικονίζει το "Call of Duty: Future Warfare" ή "NX1" όπως ήταν η κωδική του ονομασία. Το εν λόγω build που απεικονίζεται στο video δείχνει μια αποστολή στην επιφάνεια της Σελήνης στην οποία ο πρωταγωνιστής-παίκτης ξυπνάει εν μέσω μιας ένοπλης σύγκρουσης με διαστημικές στολές, την ώρα που προσπαθεί να ξεφύγει από τις αντίπαλες δυνάμεις, οι οποίες έχουν εισβάλλει σε αυτή τη σεληνιακή βάση.

Θα περιλάμβανε μια μίξη φουτουριστικών στοιχείων και κλασικού "boots-on-the-ground" συστήματος μάχης, καθώς και remastered χάρτες από παλιότερα Call of Duty. Το βίντεο που διέρρευσε σχολιάστηκε από έναν πρώην developer της Neversoft, τον Brian Bright, ο οποίος εργάστηκε πάνω σε αυτό αλλά και στο Call of Duty: Ghosts και το Zombies mode του franchise. Αυτός ανέφερε ότι εκείνη την περίοδο η ομάδα μάθαινε τη νέα μηχανή γραφικών των CoD και πειραματιζόταν με στοιχεία όπως τη μηδενική βαρύτητα. 

Όπως αποκάλυψε σε άλλο tweet του, κανονικά το Future Warfare ήταν να κυκλοφορήσει στη θέση του Call of Duty: Ghosts, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ. Είχαν ολοκληρώσει κιόλας 2-3 αποστολές του campaign και είχαν κάνει αρκετή πρόοδο στο multiplayer κομμάτι πριν ακυρωθεί από την Activision. 

Δείτε τα πλάνα του Call of Duty Future Warfare: 

Όπως θα είδατε από τα πλάνα, θυμίζει αρκετά την αποστολή στο Call of Duty: Ghosts αλλά και τις διαστημικές μάχες στο Call of Duty: Infinite Warfare της Sledgehammer, σε βαθμό που μάλλον αρκετές από τις ιδέες και τα assets ίσως να κατέληξαν σε αυτά τα projects. 

Για την ιστορία, η Activision είχε κατοχυρώσει ένα domain για το "Future Warfare", μαζί με το "Secret Warfare" και 'Advanced Warfare' πίσω στο 2010, ενώ το τελευταίο εν τέλει κατέληξε να χρησιμοπείται για τον ομώνυμο τίτλο της Sledgehammer.