Nintendo Switch 2: Νέα επιβεβαίωση ότι έρχεται φέτος αλλά και πόσο μεγάλη θα είναι η οθόνη του

Όλα όσα αποκαλύπτει το νεότερο ρεπορτάζ γνωστού αναλυτή
26 Ιανουαρίου 2024 08:30
Nintendo Switch 2: Νέα επιβεβαίωση ότι έρχεται φέτος αλλά και πόσο μεγάλη θα είναι η οθόνη του

Φωτιά στις φήμες και στα όσα λέγονται εδώ και μήνες για τον διάδοχο του Nintendo Switch, βάζουν οι νεότερες πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, μέσω του Bloomberg, και αφορούν το παράθυρο κυκλοφορίας και το μέγεθος της οθόνης του. 

Συγκεκριμένα, το μέσο μεταδίδει τις πληροφορίες του αναλυτή Hiroshi Hayase της Omdia, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το Nintendo Switch 2 (ή όπως θα λέγεται τελικά η νέα κονσόλα της εταιρίας) θα κυκλοφορήσει εντός του 2024 και θα φέρει μια οθόνη 8 ιντσών τεχνολογίας LCD. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αυτό θα γίνει επειδή η Nintendo "θα είναι υπεύθυνη για τον διπλασιασμό των αποστολών των αποκαλούμενων ως οθονών ψυχαγωγίας μέσα στο 2024". O Hayase ειδικεύεται στην έρευνα εταιριών με αλυσίδες παραγωγής "μικρών και μεσαίου μεγέθους οθονών". Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι το νεότερο μοντέλο του Switch φέρει οθόνη OLED τεχνολογίας ανάλυσης 1280x720. 

Άλλωστε, τα στοιχεία συμπληρώνουν περαιτέρω το παζλ του Switch 2 χάρις και τη δήλωση της Sharp Corp., προμηθεύτρια που στο παρελθόν έχει ξαναδουλέψει με την Nintendo, η οποία είχε αναφέρει ότι συνεργάζεται με τον κατασκευαστή μιας επερχόμενης καινούργιας κονσόλας, που τότε βρισκόταν σε στάδιο R&D (έρευνας και ανάπτυξης). Η Sharp που ανήκει στην Foxconn Technology Group, είχε γίνει ο κατασκευαστής της Nintendo για τα Switch κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Το άρθρο του Bloomberg τονίζει, επίσης, ότι μια νέα κονσόλα από τη Nintendo με αναβαθμισμένα γραφικά, αποθηκευτικό χώρο και νέες λειτουργίες θα βοηθούσε στο να αναζωογονήσει την ελκυστικότητά της και να ανεβάσει τον πήχη της ποιότητας των τίτλων που μπορεί να προσφέρει.

Η κυκλοφορία του περσινού The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom χαιρετίστηκε από διάφορα μέσα και την gaming κοινότητα ως ένα τεχνολογικό επίτευγμα για την υβριδική κονσόλα της Nintendo, η οποία κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2016. Κατάφερε, βέβαια, με αυτόν τον τίτλο να στραγγίξει και την τελευταία σταγόνα ιπποδύναμης που είχε η τωρινή πλατφόρμα. Κάπως έτσι η ανάγκη για ένα Switch 2 έγινε πιο επιτακτική από ποτέ ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των παιχνιδιών της. 

H Nintendo δεν σχολίασε φυσικά τα εν λόγω δημοσιεύματα.