PS5: Κυκλοφόρησε η πρώτη ενημέρωση λογισμικού για το 2024 με νέα χαρακτηριστικά

Προσθήκες για τον ήχο και τα parties
25 Ιανουαρίου 2024 16:00
PS5: Κυκλοφόρησε η πρώτη ενημέρωση λογισμικού για το 2024 με νέα χαρακτηριστικά

Η Sony μόλις έκανε διαθέσιμη την πρώτη ενημέρωση λογισμικού του PlayStation 5 για το 2024, η οποία μάλιστα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα stability updates, προσθέτοντας και μερικά νέα χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για το update 24.01-08.60.00, το οποίο έχει μέγεθος περίπου 1GB και μπορεί να κατέβει σε όλα τα PS5 μοντέλα, είτε στις digital εκδόσεις είτε στις κανονικές. Η πιο σημαντική νέα προσθήκη της εν λόγω ενημέρωσης αφορά τα parties. Αντί να χρειάζεται να κάνετε νέο κάθε φορά που θέλετε να παίξετε, η κονσόλα θα σας επιτρέπει πλέον να βλέπετε ένα ιστορικό πρόσφατων parties και να ξεκινήσετε ξανά κάποιο από αυτά, άμεσα, με τους ίδιους συμμετέχοντες.

Το δεύτερο νέο χαρακτηριστικό αφορά τον ήχο. Πιο συγκεκριμένα, η Sony πρόσθεσε μερικές λειτουργίες που αφορούν τα Pulse Explore earbuds. Για παράδειγμα, το PS5 θα μπορεί να ανιχνεύσει πότε βρίσκονται κοντά, ειδοποιώντας αναλόγως τον χρήστη. Παράλληλα, προστέθηκαν και νέες equilizer λειτουργίες, ειδικά για τα συγκεκριμένα ακουστικά.

Ακολουθεί το επίσημο ελληνικό changelog που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του PlayStation και παρουσιάζει όλες τις αλλαγές της ενημέρωσης:

  • Προσθέσαμε νέες δυνατότητες στα Γκρουπ
    • Στην καρτέλα  Γκρουπ, μπορείτε πλέον να δείτε τη λίστα με τα γκρουπ στα οποία έχετε συμμετάσχει στο παρελθόν. Μπορείτε να επανεκκινήσετε εύκολα ένα γκρουπ, επιλέγοντάς το απλώς από τη λίστα Πρόσφατα.
  • Ενημερώσαμε το λογισμικό της συσκευής για και τα ασύρματα ακουστικά-ψείρες PULSE Explore.
    • Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ισοσταθμιστή ήχου.
    • Πλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία επιστροφής ήχου, με την οποία μπορείτε να ακούτε τη φωνή σας πιο εύκολα στις φωνητικές συνομιλίες.
  • Όταν έχετε κοντά σας τα ασύρματα ακουστικά-ψείρες PULSE Explore, θα εμφανίζεται πλέον μια ειδοποίηση που θα σας επιτρέπει να συνδεθείτε γρήγορα σε αυτά. Τώρα μπορείτε να αλλάξετε εύκολα τη σύνδεση από τον υπολογιστή σας στο PS5 μέσω αυτής της ειδοποίησης.
  • Βελτιώσαμε την απόδοση και τη σταθερότητα του λογισμικού συστήματος.
  • Βελτιώσαμε τα μηνύματα και τη χρηστικότητα σε ορισμένες οθόνες.

Για περισσότερα σχετικά με τα updates του PS5 ή σε περίπτωση που χρειάζεται να κάνετε την ενημέρωση δίχως Internet, μέσω USB, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Sony.