Αντιμέτωποι με σημαντικό κύμα απολύσεων οι δημιουργοί του Tiny Tina's Wonderlands

Οι απολύσεις συνεχίζονται στη τρίτη εβδομάδα του 2024
15 Ιανουαρίου 2024 23:05
Αντιμέτωποι με σημαντικό κύμα απολύσεων οι δημιουργοί του Tiny Tina's Wonderlands

Έχουμε διανύσει μόλις την τρίτη εβδομάδα του 2024 και οι απολύσεις τόσο στη gaming όσο και στην tech βιομηχανία συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με τα δυσάρεστα σκηνικά που είδαμε μέσα στο 2023 να επαναλαμβάνονται και τώρα. 

Αυτή τη φορά η Lost Boys Interactive, δημιουργοί του Tiny Tina's Wonderlands, έρχονται αντιμέτωποι με "σημαντικού μεγέθους" απολύσεις σε κάθε μήκος και πλάτος της εταιρίας τους, όπως αρχικά ανέφερε ο Jared Pace, ένας από τους απολυθέντες παραγωγούς, που μίλησε στο μέσο Aftermath. Λέγεται ότι περίπου 400 άτομα έχασαν δουλειές τους βάσει των όσων έχουν δηλώσει στο LinkedIn υπάλληλοι που μέχρι πρότινως εργάζονταν στο στούντιο. 

Οι αναφορές από πρώην κυρίως και νυν υπαλλήλους της Lost Boys πλήθαιναν με την ώρα και έτσι η εταιρία αναγκάστηκε να εκδόσεις σχετική ανακοίνωση στο Eurogamer, επιβεβαιώνοντας το κύμα απολύσεων. H Lost Boys Interactive επιρρίπτοντας την ευθύνη στους "αντίθετους ανέμους που αντιμετωπίζει ο κλάδος αυτή τη στιγμή", ανέφερε επίσης ότι: 

"Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι θα αποχωριστούμε κάποια από τα μέλη της ομάδας μας και εργαζόμαστε στενά με αυτούς που επηρεάζονται. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για αυτή την ταλαντούχα και έμπειρη ομάδα ανθρώπων και θα παράσχουμε υποστήριξη και βοήθεια κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης σε όσους αποχωρούν".

Για την ιστορία, η Lost Boys ανήκει στην Gearbox Software, δημιουργοί του διάσημου Borderlands franchise, οι οποίοι είχαν εξαγοράσει το στούντιο το 2022. Η μητρική εταιρία της Gearbox, δηλαδή η Embracer Group, είχε ακουστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι σκέφτεται να βάλει πωλητήριο στο στούντιο. Πέραν του Tiny Tina's έχει εργαστεί στο Diablo 4 και στο Borderlands 3 μεταξύ πολλών άλλων τίτλων. 

Nα θυμίσουμε ότι αυτόν τον μήνα το Tiny Tina's Wonderlands συγκαταλλέγεται ανάμεσα στα παιχνίδια που θα απολαύσουν οι συνδρομητές των PS Plus Extra και Premium.