Το Final Fantasy 17 θα πρέπει να το αναλάβει νέος director λέει ο παραγωγός του Final Fantasy 16

Θέλει νέα πρόσωπα για το επόμενο κεφάλαιο της σειράς
14 Ιανουαρίου 2024 20:43
Το Final Fantasy 17 θα πρέπει να το αναλάβει νέος director λέει ο παραγωγός του Final Fantasy 16

Ο παραγωγός και σκηνοθέτης, Naoki Yoshida, έδωσε μια νέα συνέντευξη και μίλησε μεταξύ άλλων για τα Final Fantasy τα οποία έχει δημιουργήσει και επιβλέψει, αλλά και για το μέλλον της σειράς. Ο θρυλικός δημιουργός μίλησε με τον Shuhei Yoshida στο podcast Game Maker's Notebook επισημαίνοντας επίσης ότι το Final Fantasy 17 θα πρέπει να το αναλάβει κάποιος νέος director.

Οι δυο τους μίλησαν για τo Final Fantasy 14, το οποίο συνεχίζει να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και για το πρόσφατο Final Fantasy 16 που έλαβε θετικές κριτικές από τους περισσότερους. Αργότερα η συζήτηση πήγε και στο “μέλλον” της σειράς, όπου ο Shuhei Yoshida ρώτησε αν ο Naoki Yoshida θα αναλάβει τελικά και το Final Fantasy 17.

Οι δηλώσεις του ήταν οι εξής:

Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω σε δύο Final Fantasy, το 14 και το 16, οπότε ίσως είναι καιρός για να αναλάβει κάποιος νέος (director), αντί η Square Enix να βάλει τους παλιούς να χειριστούν το επόμενο κεφάλαιο. Νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο θα ήταν καλό να κοιτάξουμε προς το μέλλον και να φέρουμε μια νεότερη γενιά, με περισσότερες νεανικές ευαισθησίες, για να φτιάξουμε ένα νέο FF με προκλήσεις που θα ταιριάζουν στον σημερινό κόσμο.

Όποιος τελικά καταλήξει να αναλάβει τα ηνία του Final Fantasy 17, ο Yoshida τον συμβουλεύει να γράψει πρώτα σε ένα χαρτί αυτό το πράγμα που πιστεύει ότι θα έκανε ευχάριστο ένα FF παιχνίδι πριν το σκεφτεί πολύ.

Το κάθε νέο Final Fantasy συγκρίνεται με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και ενώ σίγουρα δε θέλω να διαλέξω αυτό το ένα, όλοι μας κάνουμε ένα Final Fantasy σκεπτόμενοι ότι “το δικό του είναι το πιο διασκεδαστικό”.

Ποια κατεύθυνση θα μπορούσε να πάρει το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο της ιαπωνικής σειράς; Ο παραγωγός του Final Fantasy 16 είπε ότι θα μπορούσε να προσφέρει μάχη τόσο σε πραγματικό χρόνο, αλλά σίγουρα και turn-based.

Θα ήθελα να δω την Square Enix να χρησιμοποιεί την εμπειρία που αποκτήθηκε από το Final Fantasy 16 και να συνεχίσει να προκαλεί τους δημιουργούς στο είδος της δράσης και να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει στο παρελθόν, με ακόμα μεγαλύτερη αφήγηση, συναίσθημα και επιπτώσεις.

Εσείς τι θα θέλατε να δείτε από το Final Fantasy 17; Πείτε μας στα σχόλια!