Τεράστιο ρεκόρ παικτών για το PlayStation οικοσύστημα

Όπως αποκαλύφθηκε στη CES 2024
09 Ιανουαρίου 2024 15:59
Τεράστιο ρεκόρ παικτών για το PlayStation οικοσύστημα

Πριν μερικές ώρες σας ενημερώσαμε για το τεράστιο ρεκόρ παικτών που κατέγραψε, το Steam, η PC Gaming πλατφόρμα της Valve. Όπως φαίνεται, σε πορεία ρεκόρ βρίσκεται παράλληλα και το PlayStation οικοσύστημα, σύμφωνα με τα νεότερα στατιστικά που αποκάλυψε η Sony.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε στη CES 2024, η ιαπωνική εταιρία επιβεβαίωσε ότι μέσα στο Δεκέμβριο το PlayStation οικοσύστημα κονσολών κατέγραψε ένα τεράστιο ρεκόρ. Τον τελευταίο μήνα του 2023, πάνω από 123 εκατομμύρια παίκτες ήταν ενεργοί στο PlayStation Network. Ποτέ ξανά στην ιστορία το PlayStation δεν έχει δει τόσο υψηλό αριθμό Monthly Active Users (MAUs). Προφανώς, το νέο ρεκόρ των MAUs περιλαμβάνει τους παίκτες τόσο στο PS5 όσο και στο PS4 που συνδέθηκαν στο διαδίκτυο και χρησιμοποιήσαν τις κονσόλες τους μέσα στο μήνα.

Για την ιστορία, το 2023 συνολικά ήταν μια φανταστική χρονιά για το PlayStation. Σύμφωνα με την Ampere Analysis, το PS5 πούλησε 3 φορές περισσότερο από τα Xbox Series X και Xbox Series S. Φυσικά, από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύσει η ίδια η Sony γνωρίζουμε πως τον προηγούμενο μήνα το PS5 κατάφερε να ξεπεράσει το τεράστιο ορόσημο των 50 εκατομμυρίων πωλήσεων, πλησιάζοντας πλέον για τα καλά τον εμπορικό ρυθμό του PS4 που είχε καταφέρει το ίδιο επίτευγμα μια εβδομάδα νωρίτερα.