Τα δωρεάν παιχνίδια του Netflix δε θα είναι για πολύ ακόμα... δωρεάν

Ο streaming κολοσσός ψάχνει τρόπους για να τα βάλει σε δικό τους τιμοκατάλογο
07 Ιανουαρίου 2024 21:39
Τα δωρεάν παιχνίδια του Netflix δε θα είναι για πολύ ακόμα... δωρεάν

Εδώ και περίπου δύο χρόνια το Netflix έχει αρχίσει δειλά-δειλά την προσπάθειά του να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του, με την ενότητα Netflix Games, η οποία ακόμα δεν έχει εδραιωθεί στα μάτια των συνδρομητών της, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 1% ασχολείται με αυτά. 

Η πρόσφατη προσθήκη τριών θρυλικών Grand Theft Auto παιχνιδιών έστρεψε το κλίμα για το Netflix Games, με πολλούς να το εκλαμβάνουν ως μια πρώτη σοβαρή κίνηση από μέρους του να μπει στην πίτα των gaming συνδρομών τύπου Xbox Game Pass. Όλα αυτά τα προσφέρει μέχρι σήμερα εντελώς δωρεάν για κάθε συνδρομητή του Netflix, χωρίς επιπλέον κόστος, όμως αυτή η εποχή μάλλον οδεύει προς το τέλος της. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Wall Street Journal, το Netflix εξετάζει τρόπου για να χρεώσει τα παιχνίδια του καταλόγου του, έχοντας κατά νου να εφαρμόσει τιμές στα παιχνίδια, in-game διαφημίσεις ακόμη και microtransactions, με σκοπό να αρχίσει το Netflix Games να φέρνει κάποια έσοδα. 

Πριν από ένα χρόνο άλλωστε, ο co-CEO του Netflix, Greg Peters, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να αρχίσει να χρεώνει με διάφορους τρόπους την χρήση της gaming πλατφόρμας του. "Θέλουμε να έχουμε μια διαφοροποιημένη gaming εμπειρία, και μέρος αυτού είναι να δώσουμε στους δημιουργούς παιχνιδιών τη δυνατότητα να σκέπτονται την ανάπτυξη παιχνιδιών καθαρά από την άποψη της απόλαυσης των παικτών και να μην χρειάζεται να ανησυχούν για άλλες μορφές ρευστοποίησης, είτε πρόκειται για διαφημίσεις είτε για πληρωμές εντός του παιχνιδιού." ελιχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Peters. 

Από την εποχή που ο κόσμος δεν ασχολούνταν καθόλου με την ενότητα Netflix Games και ύστερα από αρκετό καιρό όπου έχει καταφέρει να χτίσει έναν σημαντικού μεγέθους κατάλογο παιχνιδιών, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να τελειώσει το...τσάμπα. 

 

Tags: