ΦΗΜΗ: Το Nintendo Switch 2 θα μοιάζει περισσότερο με μία “Pro” έκδοση του Switch και θα κοστίζει $400

Νέες προβλέψεις για την επόμενη κονσόλα της ιαπωνικής εταιρίας
03 Ιανουαρίου 2024 23:23
ΦΗΜΗ: Το Nintendo Switch 2 θα μοιάζει περισσότερο με μία “Pro” έκδοση του Switch και θα κοστίζει $400

Το 2023 ήταν μια χρονιά γεμάτη με φήμες που αφορούσαν το Nintendo Switch 2 ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται η επόμενη κονσόλα της Nintendo. Η ιαπωνική εταιρία έχει αποφασίσει να παραμείνει σιωπηλή όσον αφορά τα σχέδιά της, αν και όπως λένε πολλές αναφορές, θα τα αποκαλύψει μέσα στη χρονιά. Τώρα, ένας γνωστός αναλυτής και βετεράνος του gaming πιστεύει ότι το Nintendo Switch 2 θα κοστίζει περισσότερο από τον προκάτοχό του.

Τα νέα δημοσιευτήκαν αρχικά στο GamesIndustry.biz, όπου ο Dr. Serkan Toto της Kantan Games προέβλεψε ότι το Nintendo Switch 2 θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024 με την τιμή του να ξεκινάει από τα 400 δολάρια. Σε περίπτωση που δεν το θυμάστε, το πρώτο Switch, το οποίο έγινε διαθέσιμο το 2017, κόστιζε 299 δολάρια.

Ο Toto συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι πιστεύει ότι το Nintendo Switch 2 θα είναι απλώς μια εξελιγμένη μορφή της κονσόλας -μια Pro έκδοση- που γνωρίζετε τώρα, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως δεν υπάρξουν σημαντικές πρακτικές διαφορές, παρά μόνο στη «δύναμη» και στα γραφικά που θα προσφέρει.

Επίσης, ο αναλυτής προβλέπει ότι όλα τα παιχνίδια του Nintendo Switch 2 θα έχουν κόστος τα 70 δολάρια, κάτι που μπορεί να σημαίνει 75 ευρώ (περίπου) στην Ελλάδα, όπως είδαμε στο The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom 2 ή και 79.99 ευρώ.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Dr. Serkan Toto:

Ήρθε επιτέλους η ώρα για έναν διάδοχο του Switch, παρόλο που μπορώ να πω ότι είναι ένα Pro μοντέλο και στην πραγματικότητα ορισμένοι προγραμματιστές εργάζονται ήδη σε projects με το development kit τους. Πιστεύω ότι η επόμενη κονσόλα θα κυκλοφορήσει το 2024 και θα κοστίζει 400 δολάρια. Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα τα παιχνίδια να κοστίζουν περισσότερο από 70 δολάρια.

Η Nintendo γείωσε όλες τις φήμες για το Switch 2 – Νέες δηλώσεις

Φυσικά, επειδή μιλάμε για προβλέψεις και όχι κάτι επίσημο, καλό θα ήταν να λάβετε όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη. Η Nintendo δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επίσημα για την επόμενη κονσόλα της.