Πρώτη δήλωση Insomniac Games: Ξεκαθάρισε τι θα γίνει με το Wolverine του PS5 μετά το hack

Έσπασε τη σιωπή της η ομάδα των PlayStation Studios
22 Δεκεμβρίου 2023 17:26
Πρώτη δήλωση Insomniac Games: Ξεκαθάρισε τι θα γίνει με το Wolverine του PS5 μετά το hack

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε μια διαρροή πρωτοφανών διαστάσεων για τα δεδομένα της gaming βιομηχανίας. Όλα ξεκίνησαν όταν η ταλαντούχα ομάδα ανάπτυξης Insomniac Games έπεσε θύμα hacking επίθεσης από τη ransomware ομάδα Rhysida.

Η ομάδα των hackers ζητούσε 50 Bitcoins, δηλαδή περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια. Εν τέλει, έλαβε χρήματα μόλις για το 2% των αρχείων και έτσι αποφάσισε να διαρρεύσει στο διαδίκτυο τα υπόλοιπα 1.3 εκατομμύρια αρχεία που έχουν μέγεθος περίπου 1.67 terabytes.

Στο πλαίσιο αυτό βγήκαν στη φόρα πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των developers του αγαπητού στούντιο, από τηλέφωνα και διευθύνσεις, μέχρι φωτογραφίες των διαβατηρίων τους. Παράλληλα, διέρρευσαν πολύ σημαντικές πληροφορίες για το επερχόμενο Wolverine παιχνίδι, από gameplay βίντεο και εικόνες, spoilers για την ιστορία του, μέχρι και ολόκληρα playable builds! Από το leak δεν λείπουν και εμπιστευτικά αρχεία που αποκαλύπτουν τα μελλοντικά πλάνα του στούντιο μέχρι και το 2030, καθώς και πολλές ακόμη σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πώς βλέπει η διοίκησή του τις αλλαγές στη βιομηχανία, κ.α.

Αυτό έκανε πολλούς να εικάζουν ότι η Insomniac θα αναγκαστεί να ακυρώσει το Wolverine, να το αλλάξει ριζικά ή ενδεχομένως να το καθυστερήσει. Εν τέλει, η Insomniac Games ήρθε τώρα να σπάσει τη σιωπή της, ξεκαθαρίζοντας πως η ανάπτυξη του παιχνιδιού θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ μίλησε και για το πόσο δύσκολο ήταν όλο αυτό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την επίσημη τοποθέτησή της.

Η πρώτη επίσημη δήλωση της Insomniac Games για το hack και την διαρροή του Wolverine παιχνιδιού της:

Σας ευχαριστούμε για την έκρηξη συμπόνιας και υποστήριξης. Το εκτιμούμε βαθύτατα.

Είμαστε θλιμμένοι και οργισμένοι για την πρόσφατη εγκληματική κυβερνοεπίθεση στο στούντιό μας και το συναισθηματικό τίμημα που έχει επιφέρει στην ομάδα μας. Για αρκετές ημέρες εστιάσαμε στο να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον.

Γνωρίζουμε ότι τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες που ανήκουν σε υπαλλήλους μας, πρώην υπαλλήλους και ανεξάρτητους εργολάβους. Περιλαμβάνουν επίσης πρώιμες λεπτομέρειες σχετικά με το Marvel's Wolverine για το PS5. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε γρήγορα για να προσδιορίσουμε ποια δεδομένα επηρεάστηκαν.

Αυτή η εμπειρία ήταν εξαιρετικά οδυνηρή για εμάς.

Θέλουμε όλοι να απολαμβάνουν τα παιχνίδια που αναπτύσσουμε όπως προβλέπεται και όπως οι παίκτες μας αξίζουν. Ωστόσο, όπως ο Logan…η Insomniac είναι ανθεκτική. Το Marvel's Wolverine συνεχίζεται όπως έχει προγραμματιστεί. Το παιχνίδι βρίσκεται στην παραγωγή και αναμφίβολα θα εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, όπως και όλα τα σχέδιά μας.

Ενώ εκτιμούμε τον ενθουσιασμό όλων σας, θα μοιραστούμε επίσημες πληροφορίες για το Marvel's Wolverine όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Εκ μέρους όλων εδώ, σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.