Hackers επιτέθηκαν στην Insomniac και απειλούν να διαρρεύσουν το Wolverine παιχνίδι της

Σε κίνδυνο ευαίσθητα δεδομένα των δημιουργών των Spider-Man και του Marvel's Wolverine
12 Δεκεμβρίου 2023 22:41
Hackers επιτέθηκαν στην Insomniac και απειλούν να διαρρεύσουν το Wolverine παιχνίδι της

Μια ταραχώδης μέρα ξεπρόβαλλε για την Insomniac Games και τη Sony καθώς σύμφωνα με το Cyber Daily, οι δημιουργοί των Marvel's Spider-Man δέχθηκαν επίθεση από hackers με αποτέλεσμα να αποκτήσουν ευαίσθητα δεδομένα. 

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το hacking group ονόματι Rhysida, απειλώντας την Insomniac με λύτρα $2 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία πρέπει να παραδώσει μέσα σε 7 ημέρες. Αν η Sony και η Insomniac δεν υποκύψουν στα αιτήματά τους, τότε οι "Rhysida" θα πουλήσουν τα δεδομένα αυτά σε όποιον διαθέσει το μεγαλύτερο ποσό. 

Μάλιστα, οι Rhysida για να δείξουν ότι δεν αστειεύονται ανέβασαν αποδεικτικά με screenshots από τα διαβατήρια και τις ταυτότητες τόσο νυν όσο και πρώην εργαζομένων του στούντιο, ενώ μεταξύ τους περιλαμβάνονται και τα προσωπικά στοιχεία του ηθοποιού Yuri Lowenthal, voice actor του Peter Parker στο Marvel's Spider-Man και Spider-Man 2

Σαν να μην έφτανε αυτό άπεδειξαν ότι κατέχουν και screenshots από το επερχόμενο Marvel's Wolverine, πληροφορίες και εικαστικά χαρακτήρων από νέους μη ανακοινωθέντες ακόμη χαρακτήρες που θα εμφανιστούν σε αυτό. 

Τι απάντησε η Sony

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε μέσω του VGC, η Sony Interactive Entertainment αναφέρει ότι εξετάζει τις αναφορές για την παραβίαση της Insomniac. "Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές ότι η Insomniac Games έχει πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης. ΑΥτή τη στιγμή διερευνούμε την κατάσταση. δεν έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι άλλα τμήματα της SIE ή της Sony, έχουν επηρρεαστεί" ανέφερε εκπρόσπως της εταιρίας. 

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία και αν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την Insomniac και τα μελλοντικά της παιχνίδια, όπου ένα εξ αυτών είναι το πολυαναμενόμενο Marvel's Wolverine.